Najavljeno i da će učenicima biti osiguran prijevoz za vrijeme nadoknade

ŽUPAN KOLAR: Nadoknada nastave u zagorskim školama bit će organizirana u veljači i lipnju

Objavljeno: 05.12.2019. JM

Nakon 36 dana štrajka, u ponedjeljak je postignut dogovor između Vlade i sindikata, pa glavna tema sada postaje nadoknada propuštenih dana. Ministarstvo znanosti i obrazovanja izradilo je još u petak pregled stanja nadoknade nastave, no, u konačnici su ostavili svakoj školi da sama odabere kakav će model primijeniti. Što se tiče Krapinsko – zagorske županije, na tu je temu održan kolegij ravnatelja svih zagorskih osnovnih i srednjih škola, kako bi se odabrao najprihvatljiviji model nadoknade nastave.

Jednako za sve

– Ono na čemu mi kao osnivač škola inzistiramo, jest da eventualna nadoknada nastave koja bi se održala u veljači, kada su praznici, te kroz produženje školske godine u lipnju, mora biti jednaka za sve škole na području županije. No, s obzirom na to da sve škole nemaju jednak broj dana štrajka, ravnatelji pojedinih škola morat će dostaviti prijedlog nadoknade i tih preostalih dana pojedinačno po školama – otkrio nam je župan Željko Kolar te dodao kako je Županija postigla i sporazum s prijevoznikom, tako da će učenici i u vrijeme nadoknade nastave imati osiguran prijevoz.

Dodatni troškovi

– To je obaveza Krapinsko – zagorske županije kao osnivača, a koliko će to dodatno Županiju koštati, trenutno ne možemo kalkulirati, s obzirom na to da moramo do sredine sljedećeg tjedna zbrojiti koliko je to dana te koliko dana će biti nadoknađeno u drugom i šestom mjesecu, a koliko pojedinačno. Mi smo raspisali javni poziv za prijevoz po šest grupa, svaka grupa ima različite cijene jer su različite udaljenosti i različite vozne jedince se upotrebljavaju za prijevoz učenika tako da tek kad dobijemo sve te podatke, krajem sljedećeg tjedna znat ćemo koliko nam je dodatnih sredstava potrebno da bismo pokrili taj prijevoz – zaključio je župan Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba