U Celju održan slovensko – hrvatski poslovni susret, na kojem je sudjelovalo 94 poduzetnika iz Hrvatske, Slovenije i Austrije

“Slovenija je tradicionalno najznačajniji vanjsko – trgovinski partner KZŽ, ali i dalje postoji veliki potencijal daljnjeg jačanja poslovnih odnosa”

Objavljeno: 04.12.2019. JM

Prošlog tjedna u Celju je održan slovensko – hrvatski poslovni susret, s ciljem povezivanja slovenskih i hrvatskih tvrtki radi jačanja poslovne suradnje. Događaj je organiziran u okviru projekta Celje International, a sudjelovalo je ukupno 94 poduzetnika iz Hrvatske, Slovenije i Austrije.

B2B sastanci

Plenarnom dijelu događaja, na kojem su govorili Šime Ivanjko, počasni konzul Republike Hrvatske u Sloveniji, Tomislav Čizmić, predsjednik Uprave Mercatora, Izidor Krivec, predsjednik Regionalne gospodarske komore i Goran Berić, potpredsjednik Slovensko – hrvatskog poslovnog kluba, prethodila je prezentacija visoko tehnološki razvijenog poduzeća Etra d.o.o.
U okviru poslovnog susreta, prezentiran je projekt Connect SME plus iz programa Interreg Slovenija – Austrija te ABC Accelerator iz Ljubljane za start up i mlada poduzeća, dok je s hrvatske strane tvrtka Tolar HashNet predstavila svoj prototip “blockchaina“ brzine 100.000 transakcija u sekundi. Isto tako, održani su B2B sastanci između poduzetnika i gospodarskih potpornih institucija s obje strane granice.

Sličan događaj

Krapinsko – zagorsku županiju predstavljali su predstavnici Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina i tvrtke Stražaplastika d.d. Lidija Peček, stručna suradnica u Županijskoj komori Krapina, predstavila je osnovne karakteristike gospodarstva KZŽ te mogućnosti jačanja suradnje.
– Slovenija je tradicionalno najznačajniji vanjsko – trgovinski partner KZŽ, ali unatoč postojećim vezama i suradnjama, postoji veliki potencijal daljnjeg jačanja poslovnih odnosa. Upravo s tim ciljem, HGK Županijska komora Krapina intenzivirala je suradnju s Regionalnom gospodarskom komorom Celje i voditeljem projekta Celje International, te dogovorila organizaciju sličnog događaja u KZŽ – otkrivaju iz ŽK Krapina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba