SVE JE SPREMNO ZA POLITIČKI DOGAĐAJ DESETLJEĆA: U petak točno u podne u Krapini, gdje se slavi Dan grada, održat će se sjednica Vlade RH

NAJAVLJENO LIJEPO NIKOLINJE U GLAVNOM ZAGORSKOM GRADU: “Kapitalne odluke donesene na ovoj sjednici, strateški će utjecati na gospodarski, infrastrukturni, cestovni i turistički razvoj KZŽ”

Objavljeno: 04.12.2019. zagorjeinternational

U stranačkim prostorijama HDZ-a u Krapini najavljena je sjednica Vlade RH, koja će se u petak točno u podne održati u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina.
– Možemo reći da će to biti politički događaj desetljeća ovdje na području Krapinsko – zagorske županije, koji će strateški utjecati na daljnji gospodarski, infrastrukturni, cestovni i turistički razvoj naše županije. Sjednica Vlade Andreja Plenkovića bit će zapamćena po nizu kapitalnih i mega odluka koje će u godinama koje su ispred nas, determinirati razvoj Krapinsko – županije u svakom segmentu – najavio je saborski zastupnik Žarko Tušek.

Prioriteti generacija

– Donijet će se neke od strateških i kapitalnih odluka u smislu prometne i željezničke infrastrukture, katalog strateških projekata na svim dionicama državnih cesta, neki od kapitalnih projekata prometne infrastrukture koji su neophodni u smislu našeg kvalitetnijeg povezivanja sa susjednim zemljama, u kontekstu ulaska Hrvatske u schengenski prostor, bit će donesene kapitalne odluke u smislu rekonstrukcije i revitalizacije naše kulturne infrastrukture, kapitalne odluke u smislu izgradnje objekata sportske infrastrukture, nekoliko presudnih odluka u smislu razvoja zdravstvene tehnologije u našim bolnicama, a na sjednici će biti vremena i za potpisivanje desetina ugovora vrijednih više desetaka milijuna kuna, koje će naše jedinice lokalne samouprave ostvariti iz niza operativnih programa i mjera aktualne Vlade – rekao je Tušek, dodavši kako će se time pokazati koji su prioriteti Krapinsko – zagorske županije, ne jednog čovjeka, jedne Vlade, nego prioriteti generacija.
– Bit će to jedno lijepo Nikolinje u našem glavnom gradu – zaključio je Tušek, podsjetivši kako je posljednja sjednica Vlade u KZŽ održana 2007. godine.
Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović je pak rekao kako mu je drago što je predsjednik Vlade prihvatio njegov prijedlog da se sjednica Vlade održi na rođendan grada.

Poput sv. Nikole

– Ono što mi je posebno drago, jest da će, nakon što je ove godine na sjednici Vlade donesena jedna za nas vrlo važna odluka, a to je odluka o prijenosu osnivačkih prava Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina na Republiku Hrvatsku, Vlada doći poput svetog Nikole i razveseliti sve nas Zagorke i Zagorce s određenim projektima koje ćemo realizirati u budućem periodu – istaknuo je Gregurović.
Program počinje u petak već u 9 sati, kada je na rasporedu svečana sveta misa, kojoj će nazočiti i premijer Plenković s ministrima. U 10.30 počinje svečana sjednica Gradskog vijeća u Festivalskoj dvorani, a u podne će se u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina održati sjednica Vlade. Po završetku sjednice, u Plavom salonu Gradske knjižnice bit će potpisani i ugovori s jedinicama lokalne samouprave.
O iznosu sredstava koje je Vlada u narednim godinama osigurala za KZŽ, Tušek nije želio govoriti, istaknuvši kako je to zadaća premijera, no natuknuo je da se radi o više milijardi kuna.
Na press konferenciji je bio i državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba