Uz blagdan sv. Barbare, u Novom Golubovcu slavi se Dan općine

MALE OPĆINE BRINU O SVAKOM SVOJEM STANOVNIKU: “Jedan od najvažnijih projekata nam je uređenje čuvaonice i igraonice za naše najmlađe”

Objavljeno: 04.12.2019. zagorjeinternational

Uz blagdan sv. Barbare, u Novom Golubovcu slavi se Dan općine. S obzirom na to da načelnik Boris Tušek iz zdravstvenih razloga nije mogao prisustvovati svečanoj sjednici Općinskog vijeća, izvješće o aktivnostima u proteklom razdoblju podnio je njegov zamjenik Stjepan Brozd, koji je istaknuo kako je od prošle svečane sjednice Općinskog vijeća, asfaltirano i presvučeno oko 2400 metara nerazvrstanih cesta, zamijenjeno je krovište i PVC stolarija te je obnovljena fasada na Domu kulture, zamijenjen je veći dio postojeće javne rasvjete novom LED rasvjetom, a započela je i izgradnja dječjeg vrtića u Velikoj Veterničkoj te se završava uređenje igrališta kod naselja Bistrovići. U sklopu Doma kulture u Velikoj Veterničkoj postavljena je veća nadstrešnica, legaliziran je sportski objekt, a u užem dijelu Golubovca, zahvaljujući europskim sredstvima, postavit će se WiFi uređaji za besplatni širokopojasni internet. Također, u suradnji s još šest jedinica lokalne samouprave, Golubovec se prijavio na natječaj za širokopojasni internet na području čitave općine. Izvršena je i regulacija potoka na relaciji od crkve prema školi u dužini oko jednog kilometra te su postavljene dvije kućice na autobusnim stajalištima.

Bolji uvjeti

U 2020. godini, otkrio je Brozd, u planu je treća faza, odnosno, unutarnje uređenje Doma kulture uz pomoć europskih sredstava, daljnje asfaltiranje nerazvrstanih cesta, završetak dječjeg igrališta u Velikoj Veterničkoj, nastavak rekonstrukcije javne rasvjete, nastavak ucrtavanja nerazvrstanih cesta i saniranje klizišta uz županijsku cestu kod Riseka. U planu je i prijava uređenja sportskog objekta na EU fondove, uređenje čuvaonice i igraonice te uređenje prostora ispred zgrade Općine i središta.
U ime zagorskih načelnika i gradonačelnika, prisutne je pozdravio načelnik Konjščine Mirko Krznar, koji je uz prigodnu čestitku, istaknuo i kako je prema izvješću zamjenika načelnika jasno da se male općine nikako ne bi trebale ukidati.

S njime se složila i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.

– Iz izvještaja zamjenika načelnika vidljivo je da je postojanje ovakvih malih općina nužnost, ne samo kod nas u Zagorju, nego i u cijeloj državi. Tko će tako dobro brinuti o svojim stanovnicima, stvarati im što bolje uvjete i što bolju kvalitetu života, ako ne načelnici u ovako malim općinama? Vi zaista brinete o svakom stanovniku svoje općine, bio on mlad, star, mali ili veliki, a, naravno, Krapinsko – zagorska županija i dalje će biti vaš partner – rekla je Petek.

Sjednica Vlade

Prisutne je pozdravio i saborski zastupnik Žarko Tušek.

– Nekada niti novac ne čini razliku, ali čini razliku čovjek, odnos prema ljudima, želja i osjećaj da oni ljudi koji vode vašu općinu, uistinu skrbe o vama. Živimo u vremenu posvemašnjih investicija, mega projekata u svim jedinicama lokalne samouprave, velikih infrastrukturnih projekata na području cestogradnje, gradimo vrtiće, rekonstruiramo škole, energetski obnavljamo naše objekte, više – manje nema ni općine ni grada u Krapinsko – zagorskoj županiji, a i puno šire, koji danas ne uživa barem jedan višemilijunski kapitalni projekt. U posljednje vrijeme sudjelujem u pripremi još jednog kapitalnog projekta za našu županiju, a to je sjednica Vlade, koja će se za dva dana održati u Krapini. Na toj ćemo sjednici ponovno govoriti o milijardama, o kapitalnim infrastrukturnim projektima, o nizu odluka koje će definirati naš razvoj u idućih četiri, pet, šest, sedam godina – najavio je Tušek. (ab. jj)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba