Na sjednici Gospodarsko – socijalnog vijeća Krapinsko – zagorske županije predstavljen prijedlog proračuna KZŽ za 2020. godinu

Izvorna županijska sredstva iduće bi godine trebala iznositi 146 milijuna kuna

Objavljeno: 04.12.2019. zagorjeinternational

U Krapini je održana sjednica Gospodarsko – socijalnog vijeća Krapinsko – zagorske županije, na kojoj je predstavljen prijedlog proračuna KZŽ za 2020. godinu.
– Za iduću godinu izvorna županijska sredstva trebala bi iznositi 146 milijuna kuna, a konsolidirani proračun s decentraliziranim sredstvima države za zdravstvo i školstvo 940 milijuna kuna. Također, pretpostavlja se da će sredstva od poreza iznositi oko 65 milijuna kuna. S obzirom na to da dolazi nova porezna reforma za porez na dohodak za mlade od 25 do 30 godina, planira se da će Županija izgubiti do pet milijuna kuna – istaknuo je predsjednik GSV-a i zamjenik župana Anđelko Ferek- Jambrek, dodavši kako će se to znati kada iz Ministarstva financija dođu konkretne brojke.
Sjednici je prisustvovao i župan Željko Kolar, koji je članovima GSV-a predstavio najznačajnije županijske strateške projekte, poput Poslovno – tehnološkog inkubatora u Krapini, vrijednog 30 milijuna kuna, koji je u završnoj fazi, te Centra za kompetencije u Zaboku, također vrijednog 30 milijuna kuna. Tu su i energetske obnove škola, od kojih je financijski najznačajnija energetska obnova osnovne i srednje škole u Konjščini, projekt vrijedan 11 milijuna kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba