Svečano obilježeno 10 godina postojanja loborske udruge, koja danas broji više od 200 članova

TO JE “SVETA ANA”: Veliki entuzijazam, zalaganje, učenje, trud i, prije svega, velika ljubav i podrška djeci s teškoćama u razvoju, djeci i odraslima s invaliditetom

Objavljeno: 02.12.2019. zagorjeinternational

U Društvenom domu u Loboru u nedjelju je održana svečanost obilježavanja 10 godina postojanja Udruge “Sveta Ana“. Udrugu je u veljači 2009. godine osnovalo pet roditelja djece s teškoćama u razvoju sa željom da svakom članu omogući osobni razvoj i kvalitete koje imaju kao pojedinci te da im i u zajednici pruže jednake mogućnosti. Deset godina uspješnog rada čestitala je i zamjenica krapinsko – zagorskog župana koja je tom prilikom istaknula kako je rad Udruge upoznala već na njezinom samom početku.

Respektabilna udruga

– Proteklih šest i pol godina imala sam zadovoljstvo i priliku da taj rad upoznam još dublje i detaljnije. Sada mogu reći da je Udruga “Sveta Ana“ rasla stepenicu po stepenicu te je postala respektabilna udruga na području Krapinsko-zagorske županije i šire. Proteklih deset godina Udrugu je održao veliki entuzijazam, zalaganje, učenje, trud i prije svega jedna velika ljubav i podrška koju pruža djeci s teškoćama u razvoju, djeci i odraslima s invaliditetom – istaknula je zamjenica župana Jasna Petek te dodala kako je Krapinsko-zagorska županija pomagala Udrugu “Sveta Ana“, a to će dakako činiti i dalje.
U programu svečanosti nastupili su članice i članovi Udruge “Sveta Ana“ te djeca iz Osnovne škole Franje Horvata Kiša Lobor. Okupljene je pozdravila i načelnica Lobora Ljubica Jembrih, loborski župnik Tomica Božićek i predsjednica Udruge Mateja Posarić, dok je svoja iskustva u radu u Udruzi iznijela prva volonterka Mateja Svetec.

Radne terapije

Udruga “Sveta Ana“ danas ima više od 200 članova s područja čitave KZŽ. Proteklih su godina osmislili i proveli niz aktivnosti i programa kako bi članovi razvili svoje potencijale, družili se i doprinijeli svojoj zajednici te su kvalitetnim projektima omogućili i zapošljavanje stručne pomoći članovima. Samo u prošloj godini su u kabinetu Udruge “Sveta Ana“ za radnu terapiju provedene 1792 terapije, 1736 terapija u kabinetu za fizikalnu terapiju i 2800 u logopedskom kabinetu. Održano je 112 radionica za odrasle i 56 za školarce i predškolce. Udruga je 2016. godine dobila Plaketu Krapinsko-zagorske županije za iznimno postignuće u protekloj godini.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba