U nedjelju uz nastup Limene glazbe KUD – a “Lovro Ježek“ na središnjem trgu upaljena prva adventska svijeća

Paljenjem lampica na velikoj božićnoj jelki, koncertom Luke Nižetića i vatrometom, započeo “Advent u Mariji Bistrici“

Objavljeno: 02.12.2019. zagorjeinternational

Turistička zajednica Općine Marija Bistrica i ove godine, deveti puta zaredom, organizira Manifestaciju “Advent u Mariji Bistrici“, koja je otvorena u subotu uz koncert Luke Nižetića i uz paljenje lampica na velikoj božićnoj jelki na središnjem bistričkom trgu, te vatromet.

Duhovna glazba

Prve adventske nedjelje program je počeo u 10 sati paljenjem prve adventske svijeće na velikom vijencu na središnjem trgu, uz Koncert Limene glazbe KUD-a ”Lovro Ježek” Marija Bistrica koju je upalio glazbenik Luka Nižetić. Nakon središnje nedjeljne mise na trgu je nastupio Crkveni zbor župe sv. Jurja Gornja Stubica, a središnji koncert prvog vikenda, Vikenda duhovne glazbe bio je veliki koncert duhovne glazbe, na kojem su nastupili ”Božja Slava Band” i Petar Buljan.

Advent u Mariji Bistrici već sljedećega vikenda donosi program od petka do nedjelje. Na rasporedu je dječji vikend, koji počinje u petak predstavljanjem knjige Anite Klemar ”U čemu je kvaka”, u Domu kulture u 17 sati. U subotu je na Trgu od 12 sati na rasporedu predstava za djecu “Tko se penje uz naš brijeg kada vani pada snijeg“, skupine Šareni svijet, a od 13 sati i Peti susret mažoretkinja. U Bluesun hotelu “Kaj“ u 14.30 sati počinje Radionica pečenja božićnih kolačića, a u Domu kulture u 16 sati Koncert “Mali, srednji, srednji… veliki“, u organizaciji KUD-a Lovro Ježek. Nastupit će Tamburaški orkestar KUD-a i 3 dječje folklorne skupine – “Žveglice“, “Srčeka“ i “Kolovrti“, kao i polaznici Osnovne glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica i KUD Laz. U 17.15 sati planirano je otvorenje klizališta uz nastup Klizačkog kluba “Zagrebačke pahuljice“, a subotnja večer završit će koncertom Vatre, koji na trgu počinje u 19 sati.

Nedjeljni program

Nedjeljni program počinje u 10 sati paljenjem druge adventske svijeće, uz nastup djece Dječjeg vrtića “Pušlek“, skupine “Šarene loptice“ i Zbora glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica. U 12 sati na trgu je na rasporedu Predstava za djecu “Bibi i Bubi“, Kerekesh teatra, a oko 13 sati dočekuje se dolazak Svetog Nikole. I ove godine Općina Marija Bistrica osigurala je poklon pakete za sve koji dođu na trg. Drugi vikend Adventa u Mariji Bistrici završit će u nedjelju koncertom Vokalne skupine “Arete“, koji na trgu počinje u 17 sati.

FOTO: RMB

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba