JEDINSTVENA ATRAKCIJA: “Božićna priča obitelji Salaj” u Grabovnici pokraj Čazme

Povedite svoje najmilije put Moslavine i priuštite si poslijepodne čarobnog užitka na imanju obitelji Salaj, koje ove godine krasi više od pet milijuna lampica

Objavljeno: 01.12.2019. zagorjeinternational

“Božićna priča obitelji Salaj” na njihovom imanju u Grabovnici pokraj Čazme postala je glavno odredište za sve one koji žele doživjeti čarobni blagdanski ugođaj. Ova je priča započela 2001. godine, kada je obitelj Salaj prvi puta okitila svoje imanje tisućama žaruljica. Svake godine povećavali su broj lampica, pa su tako ove zime postavili više od pet milijuna žaruljica koje su raspoređene na nekoliko hektara čarobne bajke! Postavljaju ih na biljke, drvene kućice, mostiće i ostale objekte na svom posjedu, što stvara prekrasnu oazu svjetla i jedinstvenog ugođaja. Mnoge lampice raspoređene su tako da tvore određene zanimljive oblike, a na imanju su, naravno, i velike božićne jaslice. Kako bi ugođaj bio potpun, kao podloga svjetlosnoj predstavi sviraju i tradicionalne božićne pjesme, a i dio lampica svira svoju melodiju.
Uz veliki trud i entuzijazam, “Božićna priča” postala je tako najznačajnija manifestacija kontinentalnog dijela Republike Hrvatske. Mnoge svjetske medijske kuće prepoznale su je kao jedinstven događaj, što je dovelo do toga da je danas ta manifestacija od iznimnog značaja za razvoj turizma i promociju Republike Hrvatske.
Mnoštvo dobro raspoloženih ljudi, nasmijana lica i trepet lampica koji vas prati gdje god se okrenete, savršeno je okruženje za prisjetiti se najljepših događaja u prethodnoj godini i maštati o svemu što je tek pred nama. A u Grabovnici pred vama neće biti samo otvorena vrata imanja Salaj, već i otvorena srca obitelji od koje je sve i krenulo prije punih 18 godina. Gostoprimstvo obitelji Salaj prenijet će na vas ljubav koju nose prema svom kraju i radost koju im pružaju blagdani. U miru krajolika na obroncima Moslavine, uživat ćete u zvucima prirode, dobrom jelu i kapljici te nesvakidašnjem okruženju ljubavi, osmjeha i prijateljstva, a samo jedan pogled bit će dovoljan da ova božićna čarolija ostane urezana u vaše sjećanje zauvijek.

Božićna priča traje od 29. studenoga 2019. do 12. siječnja 2020. godine, slično kao i prošle sezone. Imanje je otvoreno svakodnevno od 15 do 22 sata, a za sve dodatne informacije posjetite internetsku stranicu “SalajLanda”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba