Miss Universe Hrvatske Mia Rkman otputovala na svjetski izbor Miss Universe, koji će se održati 8. prosinca u Atlanti

EVO KAKO IZGLEDAJU NAJLJEPŠE ŽENE SVIJETA: Kakav rezultat predviđate našoj predstavnici?

Objavljeno: 01.12.2019. zagorjeinternational

Mia Rkman, Miss Universe Hrvatske 2019., otputovala je na svjetski izbor Miss Universe, koji će se 8. prosinca održati u američkoj Atlanti, uz izravan prijenos na FOX televiziji.
Ljepotice iz svih krajeva zemaljske kugle počele su pristizati u Atlantu, a već i prije samog dolaska na svjetski izbor, bilo je jasno da je i ove godine borba za najprestižniju krunu i titulu vodećeg svjetskog izbora ljepote vrlo žestoka. Kao i prijašnjih godina, odabrati Top 16 bit će izuzetno teško nakon preliminarnog natjecanja.
Otkako je od američkog predsjednika Donalda Trumpa izbor preuzela agencija WME/IMG, uveli su odabir najboljih šesnaest finalistica prema kontinentima odakle dolaze – četiri Europljanke, četiri s američkog kontinenta, četiri iz dijela Afrike i Azije te četiri najuspješnije ljepotice koje su nazvali “wild cards” i mogu biti odabrane bez obzira na kontinent.

Društvene mreže

– Smatram da je ovakav sustav odabira finalistica realniji, budući da je ljepota u oku promatrača i da je vrlo teško od 90 ljepotica odabrati najboljih 16 prema nizu strogih kriterija. Izbor se naveliko razlikuje od prije dvadesetak godina, kada se gledala samo ljepota, budući da danas sve finalistice imaju svrhu svoje prijave na ovakvo natjecanje, koju promoviraju na svojim društvenim mrežama, a koje za neke missice broje i do milijun fanova, te razlog zašto odabrati baš njih i njihov program, kojim žele utjecati na žene svijeta i motivirati ih svojim projektima – objašnjava Ivana Delač, direktorica odnosa s javnošću direkcije Miss Universe Hrvatske.
Prošlo desetljeće dominirale su kandidatkinje iz latinskih zemalja i znalo se dogoditi da, nažalost, samo jedna Europljanka bude u najljepših deset, dok su djevojke iz Kolumbije, Venezuele, Brazila, SAD-a, Filipina, Australije, Tajlanda ili Brazila redovito među super finalisticama, no novim sustavom odabira, zastupljenost prema zemljama postala je ravnopravnija.
Fanovi diljem svijeta već naveliko predviđaju koje će djevojke izboriti plasman među Top 16, a naša Mia je također jedna od njih. Društvene mreže, koje broje nekoliko desetaka milijuna pratitelja, obasute su fotografijama ovogodišnjih finalistica izbora Miss Universe 2019. i gledajući ljepotice, koje uz svoj besprijekoran izgled, imaju i “ono nešto” – visoko obrazovanje, samopouzdanje, cilj i svrhu te platforme s projektima iza kojih stoje i čije su glasnogovornice, vrlo je teško procijeniti ovogodišnje rezultate, kažu iz direkcije Miss Universe Hrvatske.

Usavršavanje engleskog

Pripreme za svjetski izbor Mia Rkman je započela gotovo odmah nakon hrvatskog izbora krajem travnja, prije svega usavršavanjem engleskog jezika u Berlitzu te redovitim vježbanjem, a kako se približavao dan odlaska, uz obaveze na fakultetu, polako je obavljala i zadnje pripreme. Još jednom posjetila je talijanskog dizajnera obuće, Gimmija Baldininija, gdje je za put odabrala cipele i čizme iz zimske kolekcije, dok je najuzbudljiviji dio priprema bio odabir večernjih haljina.

Mia će Samsonite kofere napuniti jedinstvenim haljinama Matije Vuice, među kojima će biti i ona “glavna”, u kojoj će se predstaviti žiriju, nacionalna haljina te cocktail haljine za posebna događanja. Kako će izgledati ta “glavna” haljina, saznat ćemo tek pred sam izbor, kada će ovogodišnje finalistice imati preliminarno ocjenjivanje i kada će žiri odlučivati o tome kojih 20 sretnica, od ukupno njih 90, ulazi u najuži krug i borbu za krunu. Kako bi predstavljanje na svjetskoj sceni bilo što dojmljivije, savjete o frizuri dala joj je Lidija Štokić, suvlasnica salona Hairvetica, a budući da je Mia početkom jeseni operacijom korigirala dioptriju u Klinici Svjetlost, ovih dana imala je zadnji kontrolni pregled koji je potvrdio da joj je sada vid savršen. Uz najljepše želje, ispratio ju je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji je sa svojim suradnicima primio Miu u Gradskom poglavarstvu i zaželio joj sretan put i puno uspjeha na svjetskom izboru.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter