U Krapini održana završna konferencija projekta “Održivi razvoj poduzetništva Krapinsko – zagorske županije – PODRŽI!“, vrijednog preko 717 tisuća kuna

“Osigurali smo 240 sati besplatnog savjetovanja i mentoriranja te organizirali 21 besplatnu radionicu za poduzetnike, obrtnike i poljoprivrednike”

Objavljeno: 29.11.2019. ivanabelosevic

U Krapini je održana završna konferencija projekta “Održivi razvoj poduzetništva Krapinsko – zagorske županije – PODRŽI!“. Predstavljeni su ciljevi, provedbene aktivnosti i ostvareni rezultati projekta.
Savjetnik za ruralni razvoj Poduzetničkog centra Krapinsko – zagorske županije Denis Ranogajec rekao je kako projekt provodi Poduzetnički centar, a s provedbom je započeo 27. srpnja 2018. godine.

240 sati savjetovanja

– Projekt smo provodili 18 mjeseci, s ciljem jačanja poduzetništva i konkurentnosti gospodarstva, kroz organizaciju grupnih i individualnih konzultacija u cilju olakšanog pristupa poslovnim znanjima i vještinama, partnerima i informacijama ključnim za njihov razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 717.700 kuna, od čega su bespovratna sredstva iz EU fondova iznosila 600.000 kuna, a sredstva nas kao prijavitelja 117.700 kuna – istaknuo je Ranogajec te dodao kako su kroz projekt imali nekoliko zadataka, između ostaloga, morali su održavati radionice, programe mentorstva, promidžbu i vidljivost projekta te upravljanje projektom i administracijom.
– Poduzetnicima je bilo dostupno 240 sati besplatnog savjetovanja i mentoriranja. Usluge su koristila 263 poduzetnika kroz 164 individualna savjetovanja te pet grupnih, a teme su se odnosile na pripremu projektnih prijedloga za natječaj, provedbu projekta i izradu poslovnih planova. Na radionicama su sudjelovala 324 polaznika, među kojima su bili poduzetnici početnici, start up-ovi, žene poduzetnice, obrtnici i poljoprivrednici. Kako bi bili dostupniji svim tim poduzetnicima, održana je 21 besplatna radionica u tri ciklusa na području 11 jedinica lokalne samouprave – naglasio je Ranogajec.

Velika zainteresiranost

Zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek kazao je kako su ovo hvalevrijedni projekti, jer je u današnje vrijeme lakše napraviti proizvod, ali ga je teško plasirati na tržište.
– Takozvani soft projekti jako puno rade na edukaciji poduzetnika, start up poduzeća i mladih poduzetnika početnika, tako da, ako gledamo sam broj polaznika, možemo reći da je zainteresiranost za projekt bila velika i da je Poduzetnički centar odradio jedan izvrstan posao. Možemo konstatirati da je to samo uvod u ono što će Poduzetnički centar raditi kad se uspostavi Poduzetničko – tehnološki inkubator – zaključio je Ferek – Jambrek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba