U ponedjeljak nastave nema u cijeloj Hrvatskoj

NASTAVLJA SE ŠTRAJK: Ponudu Vlade odbilo 88,93 posto zaposlenih u srednjim i 95,26 posto zaposlenih u osnovnim školama

Objavljeno: 29.11.2019. zagorjeinternational

Štrajk u školama, koji traje 35 dana, ide dalje. U ponedjeljak ponovno nema nastave u cijeloj Hrvatskoj, a o daljnjem modalitetu će se čelnici Sindikata dogovoriti na današnjem sastanku, piše 24 sata.hr.
Prosvjetari su odbili i posljednju Vladinu ponudu, koja se sastoji od rasta osnovice plaće od 6,12 posto, kao i svima u javnim i državnim službama, te četiri posto dodatka.
U srednjim školama na izjašnjavanje se odazvalo 14.046 zaposlenih i 88,93 posto njih tu ponudu je odbilo. U osnovnim školama izjasnilo se 31.670 zaposlenika, odnosno 68,05 posto, a odbilo ju je njih 95,26 posto.
Na ponudu Vlade izjašnjavalo se i nenastavno, neznanstveno osoblje, predavači i umjetnici na fakultetima. Od 73,9 posto, koliko ih se izjasnilo, njih 69 posto odbilo je ponudu.
– Odbijanje ponude Vlade ima dvoznačnu poruku. Prva je da zaposleni u odgoju i obrazovanju žele riješiti problem svog statusa kroz izmjene i povećanje koeficijenta. I ne misle se cjenkati o dodacima na plaću – rekao je Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, zahvalivši svima koji ih podržavaju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba