VELIKI JUBILEJ: Šahovski klub “Zelenjak“ – Klanjec proslavio 60 godina uspješnog djelovanja

“Tijekom proteklih šest desetljeća, u klubu se šahom bavilo više od sto aktivnih igrača”

Objavljeno: 28.11.2019. zagorjeinternational

Šahovski klub “Zelenjak” Klanjec svečanom je sjednicom održanom u subotu obilježio 60. obljetnicu uspješnog i neprekidnog djelovanja. U izložbenoj dvorani Gradske knjižnice “Antun Mihanović”, a u prisustvu pokrovitelja, krapinsko – zagorskog župana Željka Kolara i gradonačelnika Zlatka Brleka, zamjenice načelnika Kumrovca Danijele Lončar, predsjednice Šahovskog saveza Krapinsko-zagorske županije Mirjane Medić, kolega iz prijateljskih šahovskih klubova iz Hrvatskog zagorja, svojih bivših i sadašnjih članova te podupiratelja i donatora, klanječki su se šahisti prisjetili najznačajnijih događaja i ljudi koji su obilježili proteklih 60 godina jednog od najdugovječnijih klanječkih sportskih društva.

Odlični rezultati

– Tijekom proteklih 60 godina u klubu se šahom bavilo više od sto aktivnih igrača, a ukupan broj članova bio je daleko veći. Bilježimo širok spektar natjecateljskih nastupa, od IV. Hrvatske šahovske lige, županijske lige Krapinsko – zagorske županije, međunarodnih nastupa u Hrvatsko-slovenskoj ligi prijateljstva te odlične rezultate koje su članovi postizali na mnogobrojnim brzopoteznim turnirima. Posebno smo ponosni što već desetljećima uspješno organiziramo turnir povodom Grada Klanjca s velikim odazivom igrača te turnir “Oluja“ , koji se igra na otvorenom prostoru u Zelenjaku u čast Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, tim više što su gotovo svi današnji članovi na neki način bili sudionici Domovinskog rata – rekao je dugogodišnji predsjednik ŠK “Zelenjak“ Ivica Hrastović .
Čestitku klanječkim šahistima je uputila i predsjednica Šahovskog saveza KZŽ i jedina hrvatska velemajstorica Mirjana Medić , a uz želju za daljnjim uspješnim radom, gradonačelnik Zlatko Brlek istaknuo je važnost promocije šaha u školi, kako bi se njime bavilo što više djece i tako izgrađivalo svoju kreativnost, pamćenje, snalažljivost te naglasio da će Grad Klanjec i dalje biti oslonac i pružati svoju potporu radu kluba.

Dodjela priznanja

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar uručio je Klubu  Zahvalnicu Krapinsko-zagorske županije te nekoliko novih garnitura šaha, a tijekom svečanosti dodijeljena su i priznanja zaslužnim pojedincima, institucijama, ustanovama, udrugama te prijateljskim šahovskim klubovima za njihov doprinos popularizaciji šahovske igre u klanječkom kraju i Hrvatskom zagorju. Nakon svečane sjednice održan je i šahovski turnir u Lovačkom domu u Klanjcu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba