Postiže brzinu od 120 kilometara na sat, opremljen je videonadzorom, a ima i besplatni Wi-Fi

Sutra na prvu redovnu vožnju kreće novi dizel – električni motorni vlak na relaciji Zagreb – Zabok – Varaždin

Objavljeno: 28.11.2019. zagorjeinternational

Iz Hrvatskih željeznica obavještavaju kako će sutra s polaskom u 8.58 sati na prvu redovnu vožnju krenuti novi dizel – električni motorni vlak na relaciji Zagreb Glavni kolodvor – Zabok – Varaždin.

Tvrtka Končar – Električna vozila proizvela je dizel-električni motorni vlak za regionalni prijevoz. Maksimalna brzina vlaka je 120 kilometara na sat, a ima 167 sjedećih i 175 stajaćih mjesta. Opremljen je s četiri para dvokrilnih ulaznih vrata, dvije rampe za ulazak i izlazak osoba u invalidskim kolicima, prostorom za bicikle, a kompletan putnički prostor je pod videonadzorom. Putnicima u vlaku omogućen je besplatan pristup internetu odnosno  WiFi.

Nastavkom nabave novih vlakova sredstva za četiri dizel-električna motorna vlaka osigurana su iz Zajma Međunarodne banke za obnovu i razvoj. Prvi od tih vlakova bit će pušten u promet sutra, a preostala tri vlaka bit će isporučena do kraja prvog kvartala 2020. godine. Sva četiri vlaka koristit će se u regionalnom prijevozu i svakodnevno prevoziti putnike na relaciji Zagreb GK – Zabok – Varaždin na kojoj se godišnje preveze oko dva milijuna putnika.

FOTO: Končar

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba