Kultni zagorski sastav svoj je prvi album snimio daleke 1985. godine, a 34 godine kasnije svojim obožavateljima nudi novi materijal

POPEVKE ZA SVE GENERACIJE: Lepi cajti u Desiniću promovirali spotove za pjesme “Lepi cajti nisu prešli“ i “Dečki sa Sutle“

Objavljeno: 28.11.2019. IB

Na imanju Mladena Šurbeka u Desiniću održana je promocija dvaju spotova Lepih cajtov, koji su snimljeni za pjesme “Lepi cajti nisu prešli“, autora Davorina Vukmanića i “Dečki sa Sutle“ (stari naziv “Polka Lepi cajti“).

Croatia records 

Pjesme su snimljene u studiju Lugoton u Sloveniji, vlasnika i ton majstora Bojana Lugarića. U spotovima glume Jelena Šurbek, Marko Podboj i Davorin Fiket, a scene su snimane u Zelenjaku, Muzeju Staro selo Kumrovec, okolici Desinića, Kleti Grešna gorica i imanju “Šurbek“. Konjsku zapregu ustupio je Ivan Hotko, a  snimatelj je bio Božidar Horvat.

Sponzor oba spota je Mini mljekara Veronika iz Desinića, a izdavač je Croatia records, uz napomenu da će se pjesma “Dečki sa Sutle“ naći i na kompilaciji koja uskoro izlazi na tržište.

Članovi benda

Članovi Lepih cajtov – Stanko Bračun, Drago Fiket, Davorin Vukmanić, Milan Kladnički i pridruženi član Robert Bračun, zahvalili su svima koji su na neki način pomogli u realizaciji spotova, ali i prisjetili se snimanja prvog albuma “Pozdrav zavičaju“, u studiju Jadran filma u zagrebačkoj Dubravi, upravo u zadnjem tjednu studenog 1985. godine.

Na snimkama sviraju i pjevaju: Milan Kladnički – gitara, vokal, Davorin Vukmanić – bas gitara, vokal, Stanko Bračun – harmonika, Drago Fiket – truba, Robert Bračun – bubnjevi, vokal i Alen Kundih – klarinet.

Fotografije: Leonardo Bosnar

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter