LONDON: Petorica župana, na inicijativu krapinsko – zagorskog, predstavljaju sjeverozapadnu Hrvatsku na vodećem gospodarskom sajmu u Europi za tvrtke koje svoje poslovanje žele proširiti na međunarodnoj razini

GOING GLOBAL LIVE: Prezentiraju se mogućnosti ulaganja u ove županije, zajedničke karakteristike, ponuda tradicije i inovativnosti u poslovanju

Objavljeno: 28.11.2019. Alen Brodar

Od 27. do 28. studenog 2019. godine u Londonu se održava gospodarski sajam Going global Live, koji okuplja svjetski poznate dionike globalnog poslovanja. Riječ je o vodećem gospodarskom sajmu u Europi za tvrtke koje svoje poslovanje žele proširiti na međunarodnoj razini, izvoziti proizvode ili započeti inozemne aktivnosti. Pružajući tvrtkama i investitorima informacije o tome kako poslovati u vodećim svjetskim zemljama, gradovima i regijama, Going Global Live okuplja svjetski poznate dionike globalnog poslovanja. Ove godine, upravo je Krapinsko – zagorska županija inicirala prezentiranje sjeverozapadne Hrvatske te je uz sebe okupila Varaždinsku, Međimursku, Koprivničko – križevačku te Bjelovarsko-bilogorsku županiju. Na hrvatskom paviljonu, prezentiraju se mogućnosti ulaganja u ove županije, zajedničke karakteristike, ponuda tradicije i inovativnosti u poslovanju. Uz samu prezentaciju, ove županije imaju priliku govoriti i ciljanoj publici o prehrambenom sektoru, privlačenju ulaganja u poslovne zone te turizmu na posebnim radionicama u sklopu sajma. Na sajmu su petorica župana sjeverozapadne Hrvatske – Željko Kolar, Matija Posavec, Radimir Čačić, Darko Koren i Damir Bajs.

Zdravstveni turizam

Prvog dana gospodarskog sajma, izložbeni prostor hrvatskih županija posjetio je Veleposlanik Republike Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske, NJ/E Igor Pokaz.
– Bilo mi je izuzetno drago danas biti ovdje na zajedničkom izložbenom prostoru pet sjevernih županija RH, koje su došle ovdje pokazati svoje potencijale i mogućnosti za strane ulagače, kao i izvozne prilike koje se također mogu plasirati na tržište Ujedinjene Kraljevine. Izuzetno sam zadovoljan onim što sam vidio i čuo, ohrabren nastojanjima ovih pet sjevernih županija da se zajednički prezentiraju, tako da smo već dogovorili neke projekte za budućnost, jedan od njih je da ćemo u drugoj polovici sljedeće godine napraviti prezentaciju zdravstvenog turizma u Veleposlanstvu RH u Londonu i vidjeti što bismo još mogli zajednički raditi kako bismo promovirali gospodarstvo ovih pet hrvatskih sjevernih županija – kazao je pokaz.
Župan KZŽ Željko Kolar je istaknuo kako su izuzetno zadovoljni s nastupom u Londonu.
– Inicijativa Krapinsko – zagorske županije oko okupljanja pet županija sjeverozapadne Hrvatske na vodećem gospodarskom sajmu u Europi za tvrtke koje svoje poslovanje žele proširiti na međunarodnoj razini, izvoziti proizvode ili započeti inozemne aktivnosti pokazala se kao pun pogodak. Interes je iznad očekivanja, izložbeni prostor je iznimno dobro posjećen, baš kao što je bila dobro posjećena i prezentacija o naših pet županija, koju je imala zamjenica ravnateljice REDEA-e Ana Kralj. Uspostavili smo neke kontakte, a ovom prilikom posebno zahvaljujem NJ/E, veleposlaniku Pokazu i njegovom timu na dolasku i podršci, s kojim smo već dogovorili detalje oko daljnje suradnje – rekao je župan Kolar.

Posjet Muzeju znanosti

Drugog dana gospodarskog sajma u Londonu, prezentaciju su imali i zamjenica ravnateljice Zagorske razvojne agencije Helena Matuša te direktor Turističkog ureda Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini na temu turističkih potencijala, dok izvršni direktor za zapadnu Europu i prekomorska tržišta Podravke Marko Marić ima prezentaciju vezanu za gastro teme.
Delegacija Krapinsko – zagorske županije tijekom boravka u Londonu imat će i studijski posjet tamošnjem Muzeju znanosti, kao primjeru dobre prakse, s ciljem stjecanja iskustava koja će poslužiti pri realizaciji projekta Znanstveno edukativnog zabavnog centra u dvorcu Stubički Golubovec u Donjoj Stubici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba