U Velikom Trgovišću održana Večer Udruženja obrtnika grada Zaboka

VELIKA OBLJETNICA: Za 50 godina uspješnog rada, nagrađen obrt Miljenka Celjaka

Objavljeno: 24.11.2019. Jelena Jazbec

U Restoranu SE-MI u Velikom Trgovišću, održana je Večer Udruženja obrtnika grada Zaboka. Predsjednik Miro Čaržavec istaknuo je kako Udruženje broji 343 obrta, odnosno, 345 obrtnika, te ima pet dobrovoljnih članova. Do sada, u 2019. godini, bilo je 40 novoprijavljenih i 20 odjavljenih obrta.

– Ove smo godine sanirali krov na Domu obrtnika, a ovom prilikom iskreno zahvaljujem Udruženju obrtnika grada Zagreba na donaciji. Nadalje, izveli smo rekonstrukciju centralnog grijanja, organizirali dva izleta za naše članove, sudjelovali u humanitarnim i gastro manifestacijama. U pripremi su i novi projekti, poput promocije obrtničkih zanimanja, da potaknemo veći upis djece u deficitarna zanimanja, pod sloganom “Vaše ruke za budućnost naše struke”, koju ćemo organizirati u suradnji s Gradom Zabokom, kojem također zahvaljujem na svakoj suradnji i što vlada sinergija i interes za budućnost obrtničke struke i obrtništva u cjelini. Raduje me i suradnja s Krapinsko – zagorskom županijom, na kojoj također zahvaljujem, kao i Obrtničkoj komori Krapinsko – zagorske županije – rekao je Čaržavec.
U ime gradonačelnika Zaboka Ivana Hanžeka, obratila se njegova zamjenica Valentina Đurek.

– Čestitam svim obrtnicima na uspjesima koje postižu u svom radu, te na taj način pomažu prosperitetu grada Zaboka, ali i Krapinsko – zagorske županije. Zadovoljstvo mi je istaknuti uspješnu suradnju s našim Udruženjem obrtnika, i zaista s veseljem iščekujem mjesec svibanj, kada slavimo Dan grada Zaboka i kada ćemo napraviti gospodarski sajam i promociju obrtničkih zanimanja – najavila je Đurek.

Prezentacija po školama

Riječi pohvale za rad Udruženja imao je Davor Pleško, potpredsjednik HOK-a i predsjednik OKKZŽ.

– Moram pohvaliti Udruženje obrtnika grada Zaboka, koje je započelo bitnu suradnju s Gradom, kao i niz aktivnosti, te vjerujem da će to uroditi plodom. Naravno, tu je i suradnja s Obrtničkom komorom Krapinsko – zagorske županije i Županijom, i drago mi je da se to preslikalo na lokalnu razinu, da svi skupa pokušamo riješiti problem, a problem je kako odškolovati što više djece za deficitarna obrtnička zanimanja. Na rješavanju tog problema radimo posljednjih desetak godina. Nedavno su dodijeljene i županijske učeničke stipendije za deficitarna zanimanja, a vjerujem da ćemo uključivanjem i jedinica lokalne samouprave u naše aktivnosti, uspjeti postići uspjeh – rekao je Pleško.
I krapinsko – zagorski župan Željko Kolar osvrnuo se na projekt promocije deficitarnih zanimanja.

– Ono što je jako važno, projekt je Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije, Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Županije, u sklopu kojeg smo obišli svih 30 osnovnih škola, obavili razgovore s učenicima sedmih i osmih razreda i njihovim roditeljima, te su se prezentirale sve strukovne škole. Za ovu školsku godinu proglasio sam deset deficitarnih zanimanja, za koja je iznos stipendije povećan s 400 na 500 kuna, a želimo i poslati poruku da svi oni koji završe jedan od tih smjerova, imaju osiguran posao na području Krapinsko – zagorske županije – rekao je Kolar.
Prisutne je pozdravio i Damir Židanić, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore.

Priznanja i Zahvalnice

U sklopu Večeri obrtnika, dodijeljena su i Priznanja OKKZŽ-a za jubilarce, pa je tako za velikih 50 godina rada priznanje dobio Miljenko Celjak (Celjak obrt za transport i trgovinu), za 35 godina Franjo Meglić, vlasnik stolarske radionice, koji se i obratio u ime nagrađenih. Za 30 godina rada Priznanja su dobili Petar Knezić (Soboslikar i ličilac), Jadranka Šipek (Kemijska čistiona “Šipek”), Franjo Turk (Video profesional) i Zdenkica Žnidarec (“San”, modni frizerski salon”).
Za 25 godina rada nagrađeni su Rosana Belošević (M&M knjigovodstveni servis), Vesna Blažinić (Trgovina “Aurora”), Burić Ivan (“Soboslikar”, završni radovi u građevinarstvu), Darko Dominko (“Domino”, komunikacijska oprema, ugostiteljstvo i posredovanje), Žarko Franjčec (Kovinotokarska radionica), Ljiljana Kralj (Frizerski salon “Scala”), Ivica Kušt (“Kušt” – svjećarstvo, plastika – trgovina), Mario Očić (Očić – zavarivanje, obrada metala i trgovina), Dražen Petek (“Petek”, elektrika i trgovina), Mladen Sinković (Stolarija “Sinković) i Slavko Vrček (“Vrček”, obrt za vulkanizerske usluge).
Za 20 godina, Priznanja su primili Damir Blažinić (“Blažinić”, transport – trgovina), Danijel Dremović (“Dremović”, obrt za podopolagačke radove), Josip Juranić (“Dom graditelj”), Zvjezdana Kolar (Krčma “Dom Herc”) i Branko Kotarski (“Piramida”, obrt za krovopokrivačke radove, usluge i trgovinu).
Uručene su i dvije Zahvalnice, koje su dobili Darko Dominko i Tihomir Vrabec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba