ZAGORCI, PRIPREMITE SE NA NEŠTO SASVIM NOVO: Doživite morski “Advent u Crikvenici”

Isprobajte klizalište tik uz more, uživajte u svirkama The Frajli, Giuliana, Pavela, Dalmatina i brojnih drugih, a za vaše najmlađe tu je šuma Djeda Božićnjaka

Objavljeno: 23.11.2019. zagorjeinternational

Ovogodišnji “Advent u Crikvenici” u grad će donijeti sasvim novi ugođaj i novu priču. Crikvenica će od 30. studenoga zaživjeti pravim adventskim duhom. Na tri lokacije održat će se gotovo 60 događanja, što je samo jedan od noviteta Adventa. Tako će se većina događanja održati u novouređenoj Preradovićevoj ulici, klizalište “Ledena Morska Bajka” bit će na atraktivnoj lokaciji crikveničkog glavnog trga, a takozvani Adventski park bit će pretvoren u šumu Djeda Božićnjaka i selo patuljaka za one najmlađe.

Zabavni program
Svakog vikenda Preradovićeva ulica odjekivat će zvukovima odlične glazbe lokalnih, poznatih nacionalnih glazbenika, ali i onih izvan granica Lijepe Naše. Program počinje već u subotu, 30. studenoga, uz zvuke grupe Dalmatino i grupe Trend te uz paljenje božićnih lampica u cijelom gradu, a istovremeno će biti otvoreno i klizalište Ledena Morska Bajka te šuma Djeda Božićnjaka i selo patuljaka na lokaciji Adventskog parka.
Osim Dalmatina, na Adventu će nastupiti i The Frajle, grupa Pavel te Giuliano, od poznatijih estradnih imena, te lokalne grupe i sastavi kao što su grupa Trend, Tamburaški sastav Novi, grupa Fun, Trio Marinero, Grooversi, grupa Aurora, acoustic duo Kokonut, trio Katz’n’Dogz, Bribirski tamburaši, Joso Butorac, Trio Crikvenica, Top-show band Cabaret te Mateo Žmak i Medea Market Sindik.
Novitet su ove godine i after job partyji petkom, koji će se održavati svakog petka, počevši od 6. prosinca u popodnevnom terminu, a sve prisutne zabavljat će izvrsni DJ-evi te će biti organizirani tematski partyji.
Osim zabavnog programa, bit će organizirano i nekoliko radionica, kao što je radionica kušanja vina, radionica izrade zdravih slastica te radionice tradicionalnih božićnih ukrasa.

Dječji program
Poseban naglasak ove je godine stavljen i na dječji program, koji će se najvećim dijelom održavati u šumi Djeda Božićnjaka, na lokaciji Adventskog parka. Tako će djeca moći uživati u šumi Djeda Božićnjaka, u kojoj će biti smještena njegova kućica, gdje će djeca moći napisati pismo Djedu Božićnjaku te će on vikendom tamo i boraviti, pa će se s njime moći i fotografirati. Isto tako, na toj će lokaciji biti i selo patuljaka te mnoga druga iznenađenja za mališane. U šumi Djeda Božićnjaka, vikendom će se u jutarnjim terminima održavati mađioničarske predstave, oslikavanje lica i modeliranje balona. Za djecu će jedno jutro biti organizirano i gledanje crtića u Preradovićevoj ulici, a na klizalištu će biti izvedena vesela božićna predstava “Vrlo zapetljana ledena priča”. I ove godine u Crikvenicu dolazi i kočija te vlakić Djeda Božićnjaka.

Klizalište “Ledena Morska Bajka”
Zasigurno je nešto novo i nova lokacija crikveničkog klizališta, “Ledene Morske Bajke”. Klizalište će ove godine biti smješteno na atraktivnoj lokaciji glavnog crikveničkog trga, uz more i uz najljepši pogled. Za razliku od prošle godine, ove će godine klizalište biti otvoreno isti dan, kao i cijeli program Adventa, uz maskotu Lina, koji će klizati i djeci podijeliti slatkiše, a drugi dan Adventa biti na tradicionalnom Adria Advent Maratonu. Dimenzija klizališta ostat će kao i prošle godine, no, osim šatorom prekrivenog klizališta, jedna će staza voditi i izvan šatora te će ići oko bora koji je će biti smješten na Trgu. I ove će godine biti organizirana Škola klizanja, koja će se održavati tri puta u tjednu, utorkom, četvrtkom i nedjeljom, a prijave su otvorene još nekoliko dana. Ono što svakako crikveničko klizalište izdvaja od ostalih, je i simbolična cijena. Ulaz na klizalište se, naime, ne naplaćuje, dok je cijena iznajmljivanja klizaljki simboličnih 10 kuna. Na trgu će biti i dvije kućice koje će nuditi ugostiteljsku ponudu za sve posjetitelje. Klizalište će biti otvoreno sve do 6. siječnja. Na nekoliko lokacija bit će uređena i mjesta za fotografiranja, a posebnim sjajem zasjat će i Ulica Gorica Braće Cvetić, u samom centru.

Advent za kućne ljubimce
Ove godine ponuda Adventa u Crikvenici proširena je i segmentom Adventa za kućne
ljubimce. Tako će u Preradovićevoj ulici uz tri kućice koje biti usmjerene na ugostiteljsku ponudu za posjetitelje, jedna kućica biti namijenjena za ponudu za kućne ljubimce, s obzirom na to da Crikvenica slovi kao pet-friendly destinacija. Na samom početku Adventa u Crikvenici, u nedjelju, 1. prosinca, u sklopu tradicionalnog
Adria Advent Maratona, bit će održana i utrka šapa. Tu je i jedan sasvim novi događaj u sklopu Adventa – Dog New Year’s party, koji će se po prvi puta održati na prvi dan nove godine, a bit će posebno atraktivan.

Doček Stare
I naposljetku, dok svi dočekuju Novu godinu, Crikvenica će i ove godine dočekati Staru godinu. Zabavni program 30. prosinca započet će već u 18 sati, uz grupu Trend i puštanje šarenih svjetlećih balona s dobrim željama za narednu godinu, a kao glavna zvijezda večeri, prisutne će zabavljati Giuliano.

– Ove smo godine nastojali osluškivati želje naših sugrađana i posjetitelja te tako napraviti jedan iskorak u programu i uređenju za predstojeći advent. Jako se veselimo skorom otvorenju Adventa u Crikvenici, jer smo se uistinu potrudili program prilagoditi svim uzrastima te ponudom i programom privući i zainteresirati što više posjetitelja. Vjerujem da ćete uživati u adventskoj Crikvenici i da će naš Advent uistinu biti jedan od najljepših “morskih” advenata – kaže zamjenica gradonačelnika Crikvenice Ivona Matošić Gašparović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba