Povodom obilježavanja 20 godina akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece“, dodijeljene Povelje i Pohvale gradovima i općinama

Za “Naj – akciju 2019.“, Povelju dobio zabočki skate park, a općinama Sveti Križ Začretje i Veliko Trgovišće uručene Pohvale

Objavljeno: 22.11.2019. JM

U organizaciji Saveza društava “Naša djeca“ Hrvatske, u utorak je obilježeno 20 godina akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece“, te su tim povodom dodijeljene Povelje i Pohvale gradovima i općinama za ukupno 56 prijavljenih “Naj – akcija“ u 2019. godini, kojima su gradovi i općine poboljšali i uljepšali dječju svakodnevicu. Zabočki skate park dobio je povelju za “Naj akciju 2019.“, a svečanost su svojim nastupom uveličali “Zabočki mališani”. Osim Grada Zaboka, pohvale za Naj – akcije dobile su i Općina Sveti Križ Začretje i Općina Veliko Trgovišće.

Dugogodišnja suradnja

– Nagrada je rezultat dugogodišnje suradnje s Društvom “Naša djeca“ – rekla je zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek.
Događanju je nazočila i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, koja je istaknula da je iznimno ponosna što je Krapinsko – zagorska županija, uz Primorsko – goransku županiju, postala prva koja nosi titulu “Županija – prijatelj djece”.

Velika i značajna uloga

– Akcija “Gradovi i općine” te “Županije – prijatelji djece“ svojim primjerom pokazuje koliko veliku i značajnu ulogu imaju lokalne zajednice u poticanju i provedbi projekata usmjerenih djeci i mladima te koliko je važna međusobna i međusektorska suradnja na svim razinama društva, kako bi odrasli i djeca zajedno stvarali države, županije, gradove i općine po mjeri djece, u izgradnji dostojanstvenog svijeta za djecu – zaključila je Petek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba