Nešto novo u jednom od najljepših hrvatskih dvoraca – dođite na “ADVENT U TRAKOŠĆANU – DRUGAČIJI ADVENT!”

Odvezite se kočijom do jezera ili dvorca, popijte čaj s groficom Drašković, a onda obucite krinolinu ili časničku odoru i prošetajte dvorcem

Objavljeno: 21.11.2019. zagorjeinternational

Sa željom da se zimsko razdoblje u Trakošćanu obogati ponudom koja će dodatno privući i zadržati posjetitelje jednog od najljepših i najpoznatijih hrvatskih dvoraca, ali i goste hotela te općine Bednja, zajedničkim snagama Turističke zajednice općine Bednja, Hotela Trakošćan i Muzeja Dvor Trakošćan, ove godine organizira se program pod nazivom “Advent u Trakošćanu – drugačiji Advent!” Program će se održavati tijekom adventskih subota i nedjelja ( 30.11./1.12., 7./8.12., 14./15.12., 21./22.12.), od 10 do 17 sati, i to na dvije lokacije.

Adventski sajam

Podno dvorca posjetitelji će tako moći uživati u besplatnom programu, koji uključuje Adventski sajam, odnosno, ponudu lokalnih OPG-ova, tradicijskih proizvoda, suvenira i sl., zatim tradicionalnu i adventu prilagođenu gastronomsku ponudu, te glazbeni program, uz mogućnost vožnje kočijom do dvorca ili jezera.

Pečenje “biciklina”

Za drugu lokaciju, dvorac, prisustvovanje događanjima moguće je uz kupnju ulaznice za dvorac. Organizatori poručuju kako će vjerojatno najzanimljivija biti demonstracija pečenja tradicionalnih “biciklina”, pogače bednjanskog kraja, u originalnoj dvorskoj kuhinji. Štoviše, posjetitelji će ovu slasticu moći i besplatno kušati, a uz to, u dvorcu će susresti dame u krinolinama, prisustvovati animacijskom programu “Čaj s groficom Drašković”, dok će oni najhrabriji i sami unajmiti krinolinu ili časničku odoru i prošetati dvorcem tako odjeveni. Također, u prostoru Viteške dvorane ili Glazbenog salona jednom dnevno planiran je i glazbeni nastup KUD-ova i lokalnih zborova.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba