“SUPERJUNAKINJE I SUPERJUNACI U BORBI ZA DJEČJA PRAVA“: DND Zabok otvorio izložbu povodom 30. godišnjice Konvencije UN-a o pravima djeteta

Mališani sami osmislili superjunake koji se bore za obrazovanje, igru, ravnopravnost, zdravlje te osmijeh na svim dječjim licima

Objavljeno: 19.11.2019. JM

Društvo “Naša djeca“ Zabok obilježilo je tridesetu godišnjicu Konvencije UN-a o pravima djeteta otvorenjem izložbe Dječjeg foruma “Superjunakinje i superjunaci u borbi za dječja prava“, u prostoru Gradske knjižnice “Ksaver Šandor Gjalski”.
Djeca su na otvorenju izložbe uz pomoć voditeljice Dječjeg foruma Nede Novosel predstavila sebe u ulozi superjunaka, pa su se tako mogla čuti razna imena kao što su Eko cura, Doktorinjo, Supergirl, Purple smile, Bass Šapica, Blue man, Free girl, Foodiva, Cat Girl, Super Helga, Super Lara, Ci Ci Girl, Super Ivy i Vodoborac.

Lokalno i globalno

Iz izložbe je vidljivo da su forumašice i forumaši razmišljali i lokalno i globalno, pa su se tako zauzeli za borbu protiv siromaštva, prisilnog rada, dječjih strahova, kao i onečišćenja prirode, pogotovo mora i podzemlja. Superjunaci i superjunakinje zalažu se za obrazovanje, igru, ravnopravnost, različitost, glazbu i životinje, ali i za zdravlje, zdravu prehranu, pitku vodu te osmijeh na svim dječjim licima. Prisutni roditelji komentirali su koliko zapravo zrelo djeca promišljaju o problemima te su zaključili da je ovo jedna od najboljih DND-ovih izložbi.

Interaktivne strip figure

Mala, ali vrlo važna svečanost, kako ju je opisala predsjednica DND-a Zabok Sonja Borovčak, počela je prigodnom himnom DND-a koju je izvela grupa “Zabočkih mališanki“ čiji je stih “Za prava svakog djeteta borimo se svi!“ poslužio kao odlična najava misije izloženih interaktivnih strip figura superjunakinja i superjunaka. Na kraju su “Zabočke mališanke“ svim prisutnima još jednom pjesmom poručile “Kad se male ruke slože, sve se može“.
– Ako želite saznati više o borbi i moćima superjunakinja i superjunaka te koje pokrete izvode potezanjem konca koji ih oživljava, posjetite Gradsku knjižnicu do 30. studenoga – poručila je tajnica DND-a Zabok Jasenka Borovčak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba