U Slanom Potoku, kraj kapele sv. Martina, proslavljeno 11. Martinjsko proštenje

Nakon mise i blagoslova mladog vina, vinara i vinogradara, nastavljeno druženje uz degustaciju vina i tamburaše

Objavljeno: 18.11.2019. JJ

U nedjelju je, u organizaciji Udruge “Gornjostubička luč”, u Slanom Potoku kod kapele sv. Martina i na prostoru Etno sela “Dišeća starina”, proslavljeno 11. Martinjsko proštenje. Program je započeo molitvom krunice i obilaskom oko oltara sv. Martina. Svečano misno slavlje, te blagoslov mladog vina, vinara i vinogradara predvodio je upravitelj gornjostubičke župe, vlč. Nikola Jurković, u zajedništvu s vlč. Dubravkom Škrlinom Hrenom i vlč. Josipom Čuligom. Nakon svete mise, održan je prigodni martinjski program koji je animirao Željko Novosel. Organizatori su pripremili domjenak uz degustaciju mladog vina, a za glazbeni program zadužen je bio Tamburaški sastav Stubički zvon.
U organizaciji i programu Martinjskog proštenja sudjelovali su i Župa sv. Jurja mučenika, Općina Gornja Stubica, Puhački orkestar Vatrogasne zajednice općine Gornja Stubica, Udruga vinara i vinogradara “Peharček”, članovi Lovačkog društva “Orao”, Udruga branitelja Domovinskog rata “Sveti Juraj” i drugi.
Na proštenju su, uz brojne Gornjostubičance, bili i načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić, njegov zamjenik Vladimir Škvorc i predsjednica Općinskog vijeća Đurđica Labaš.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba