U Zlataru potpisan ugovor o rekonstrukciji, dogradnji i opremanju Dječjeg vrtića i jaslica “Uzdanica“, vrijedan preko 10,5 milijuna kuna, s novom opremom vrijednom gotovo 890 tisuća kuna

NA LISTI ČEKANJA 50-ak MALIŠANA: “Vjerujem da ćemo djecu u novi dio vrtića upisivati već početkom iduće školske godine”

Objavljeno: 18.11.2019. ivanabelosevic

U prostorijama Grada Zlatara potpisan je ugovor o rekonstrukciji, dogradnji i opremanju Dječjeg vrtića i jaslica “Uzdanica“ Zlatar. Ugovor su potpisali zlatarska gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek i Krunoslav Pavlinić, direktor poduzeća koje će izvoditi radove, MDK građevinar d.o.o. iz Velikog Trgovišća. Ugovorena vrijednost radova na rekonstrukciji i dogradnji iznosi 10.566.675 kuna, dok je vrijednost opreme 889.946 kuna. Projekt sufinancira Europska unija, iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2020., tip operacije 7.4.1., sa 7,45 milijuna kuna.

Velika stvar

Gradonačelnica je rekla kako je to velika stvar za grad Zlatar i djecu koju pohađaju vrtić.

– Sretni smo i zadovoljni što možemo krenuti u izgradnju jednog tako velikog projekta. Ugovorena cijena radova je 8.453.340 kuna bez PDV-a. Rok za izvođenje radova je 12 mjeseci i vjerujem da ćemo već početkom sljedeće školske godine moći upisati djecu. Projekt je važan jer već godinama imamo problema s prijemom djece u vrtić i svake je godine sve više djece i sve više zahtjeva. U ovoj smo godini imali preko 50 djece koja su ostala na listi čekanja – istaknula je gradonačelnica te dodala da po istim kriterijima sufinanciraju dječje vrtiće i van grada Zlatara, u drugim jedinicama lokalne samouprave, a isto tako i čuvaone, kako bi sva djeca s područja grada bila upisana i da roditelji nemaju problema gdje će ostaviti djecu na čuvanje.
– Ovo je i jedan važan projekt koji se zove “Rastimo zajedno – djeca i grad“, koji provodimo zadnje dvije godine i za kojeg iz proračuna izdvajamo sve više sredstava za naše najmlađe jer su oni budućnost ovog grada – pojasnila je Auguštan – Pentek.
Ravnateljica DV-a “Uzdanica“ Biserka Žerjavić kazala je kako je otvarala sadašnji vrtić, a u veljači sljedeće godine odlazi u punu mirovinu.

Stručni suradnik i logoped

– Otvorili smo montažni objekt koji je imao rok trajanja 40 godina, a ja sad imam 41. godinu staža i jako me veseli što sam doživjela da bude dograđen još jedan objekt. Sada imamo prekapacitirane grupe, a dogradnjom će se i to promijeniti. Važno je i to što će ovim projektom biti zaposlen stručni suradnik i logoped, što je itekako potrebno, jer ima sve više djece s posebnim potrebama – naglasila je Žerjavić.

Direktor poduzeća MDK građevinar Krunoslav Pavlinić zahvalio je što je dobio priliku za rad na ovom projektu.

– Naša ekipa će dati sve od sebe da vrtić napravimo u što kraćem roku i što kvalitetnije, tako da na kraju svi dionici budu zadovoljni – zaključio je Pavlinić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba