FOTO & VIDEO: Kolona sjećanja u gradu heroju krenula prema Memorijalnom groblju, sudjeluju i brojni Zagorci

DA SE NE ZABORAVI: Diljem Zagorja sinoć upaljeni lampioni za Vukovar

Objavljeno: 18.11.2019. JJ

U Hrvatskoj se obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Misli Hrvata usmjerene su na sve hrvatske branitelje i civile koji su izgubili život u obrani domovine, a posebice one čiji posmrtni ostaci nisu pronađeni do danas.
Krapinsko – zagorska županija i ove je godine osigurala po 28 lampiona za sve zagorske gradove i općine, koji su sinoć upaljeni na ulicama i trgovima.

Zagorska Sela
Sveti Križ Začretje
Radoboj
Radoboj
Mače
Mače
Mače
Lobor
Kumrovec
Kumrovec
Krapinske Toplice
Krapinske Toplice
Zlatar
Zlatar
Zlatar
Pregrada
Pregrada
Oroslavje
Oroslavje
Oroslavje
Oroslavje
Donja Stubica
Donja Stubica
Marija Bistrica
Marija Bistrica
Gornja Stubica
Gornja Stubica

Središnje županijsko obilježavanje održano je u Zelenjaku, kraj spomenika Lijepoj Našoj, a brojni Zagorci danas su se uputili u Vukovar i Škabrnju, kako bi odali počast žrtvama. U Vukovaru je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, a u Škabrnji njegov zamjenik Anđelko Ferek – Jambrek, zajedno s 526 zagorskih branitelja, čije je troškove prijevoza u spomenuta mjesta pokrila Županija.

Obilježavanje u Vukovaru započelo je komemorativnim programom “Vukovar – mjesto posebnog pijeteta”, a Kolona sjećanja sada je krenula prema Memorijalnom groblju, gdje će se slaviti sveta misa.

Obrana Vukovara slomljena je na današnji dan, nakon tromjesečne srpske opsade. Točan broj poginulih i nestalih u gradu još se ne zna – procjenjuje se da je ubijeno više od četiri tisuće branitelja civila, a oko sedam tisuća odvedeno je u srpske logore. Iz grada su prognane 22 tisuće ljudi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba