Županijska organizacija HDZ-a KZŽ održala sastanak s članovima u Zlataru, Zlatar Bistrici i Loboru

“Veseli me kvalitetan i ozbiljan rad organizacije stranke u gradu Zlataru, briljantna organizacija u Loboru i rast stranke u Zlatar Bistrici“

Objavljeno: 17.11.2019. zagorjeinternational

Županijska organizacija HDZ-a Krapinsko – zagorske županije, u četvrtak je bila u obilasku i na sastanku s članovima u gradu Zlataru, te općinama u Zlatar Bistrici i Loboru.

Predsjednik Županijske organizacije i saborski zastupnik Žarko Tušek naglasio je da Zlatar ima posebno značenje za Hrvatsku demokratsku zajednicu.

– Prva organizacija stranke ovdje je osnovana je 11. veljače 1990. i sljedeće godine slavit ćemo 30 godina HDZ-a u Krapinsko-zagorskoj županiji. U Zlataru je predsjednik dr. Franjo Tuđman, u dvorani Sokolani, koju uz podršku Vlade obnavljamo, održao svoj prvi veliki skup. Emocije za Hrvatsku demokratsku zajednicu u ovom dijelu Krapinsko – zagorske županije uvijek su bile na visokoj razini – kazao je Tušek te dodao da ga danas veseli kvalitetan i ozbiljan rad organizacije stranke u gradu Zlataru, briljantna organizacija u Loboru i rast stranke u Zlatar Bistrici, s novom povjerenicom.

Podupiranje projekata

– Očekujem puno kvalitetnih rezultata u vremenu ispred nas. Komunicirali smo o svim važnim projektima koje radimo ovdje u gradu Zlataru, sve projekte koje radimo u Loboru, sve koje radimo u Zlatar Bistrici – istaknuo je Tušek.

Darinka Sviben istaknula je da je Gradska organizacija HDZ-a u Zlataru spremna.

– Da smo spremni već jedno duže vrijeme, to smo dokazali i na prošlim EU parlamentarnim izborima, kada samo uvjerljivo dobili izbore na području grada Zlatara – rekla je Sviben.

Iako u Zlatar Bistrici HDZ nije vlasti, potpora s državne razine ne izostaje što govori o brizi aktualne Vlade o svim lokalnim jedincima Hrvatske bez obzira tko obnaša vlast. Naglasila je to povjerenica HDZ-a u Zlatar Bistrici Nataša Krajačić.

– Usprkos strukturi vlasti u Općini Zlatar Bistrica ponosni smo što Vlada RH podupire velike projekte i investicije. Primjer je brza cesta vrijednosti 45 milijuna kuna, posebno za lokalno stanovništvo od velikog je značaja dionica Andraševec – Zlatar Bistrica. Ne smijemo zaboraviti niti rekonstrukciju državne ceste od Zlatar Bistrice prema Konjščini. Tu si i bespovratna sredstva, različite mjere ministarstava i agencija. U protekle tri godine imali smo ulaganja u izgradnju i opremanje reciklažnog dvorišta, 2,5 milijuna kuna za dogradnju i uređenje dječjeg vrtića, od Ministarstva kulture imali smo odobrenih 200 tisuća kuna za obnovu krova Doma kulture, 200 tisuća kuna za obnovu poda crkve sv. Lovre u Lovrečanu, a očekujemo i sredstva za energetsku obnovu zgrade Općine – kazala je Krajačić.

Načelnica Općine Lobor, Ljubica Jembrih, rekla je kako je stupajući na dužnost našla samo jedan projekt.

Javljanje na natječaje

– Bio je prijavljen projekt ina mjeru 7.2.2. Tu smo povukli za nerazvrstane ceste dva milijuna kuna i taj smo projekt uspješno realizirali i očekujemo povrat novaca. Nakon toga smo prijavili dugogodišnji san Lobora, a to je dječji vrtić na mjeru 7.4.1. Uspjeli smo riješiti kompletnu natječajnu dokumentaciju, glavni projekt i građevinsku dozvolu. U tijeku nam je javna nabava i vjerujem da ćemo do Božića potpisati ugovor s izvođačima radova. U planu nam je da, osim one osnovne infrastrukture u Loboru, pružimo mlađim naraštajima, mladim obiteljima i djeci sve one aktivnosti koje imaju i pružaju veliki centri da bi nam mladi ostajali i da nam naši bregi ne ostanu pusti. S tom smo svrhom pokrenuli smo strategiju razvoja turizma, a na mjeru 7.4.1. prijavili našu općinsku zgradu u centru Lobora, koja je derutna i trošna, i uspješno smo potpisali ugovor, dobili smo 2,6 milijuna kuna. U toj zgradi otvorit ćemo prvi kulturni centar, prvu multifunkcionalnu dvoranu koja će biti na korist svim našim građanima, udrugama, a općinske prostore selimo na kat. Također nam je i prošao projekt uređenja dječjeg igrališta kod Društvenog doma i uređenja cijelog parkirališta. To su projekti koji su realizirani iz EU fondova, a Općina se javlja i na sve natječaje resornih ministarstava i uspješno povlačimo oko milijun, milijun i pol kuna godišnje – zaključila je Jembrih.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba