U Društvenom domu u Selnom održana Večer obrtnika općine Krapinske Toplice

NAGRADE JUBILARCIMA: Za 35 godina rada, priznanje dobio Marijan Meglić, vlasnik Drvoprometa – gradnje Meglić

Objavljeno: 17.11.2019. Jelena Jazbec

U Društvenom domu u Selnom održana je Večer obrtnika općine Krapinske Toplice. Udruženje obrtnika općine Krapinske Toplice ima 110 članova i najmanje je  udruženje na području Krapinsko – zagorske županije, ali usprkos tome, zahvaljujući aktivnim članovima, uspješno djeluje i sudjeluje u raznim aktivnostima na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini. Tako su članovi Udruženja u protekloj godini, između ostaloga, sudjelovali na mnogim humanitarnim i gastro manifestacijama diljem Hrvatske, gdje su se trudili promovirati obrtništvo te zagorski kraj, istaknuto je na samom početku.
Uvodni govor održao je predsjednik Udruženja obrtnika općine Krapinske Toplice Mirko Blažičević, a predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec se kratko osvrnuo na novi Zakon o obrtu.
– Što se tiče Zakona o obrtu, on ide, ja vjerujem da će do kraja godine biti i izglasan i da ćemo dobiti u svoje ovlasti naučničke ispite, a sezonski obrti će se produžiti na sedam mjeseci, što će također za neke biti jako dobro – rekao je Ranogajec.
Potpredsjednik Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije Dragutin Ulama istaknuo je kako se kroz prikaz aktivnosti vidi koliko je ovom Udruženju obrtnika važan društveni aspekt, što je, kako je rekao, vrlo pohvalno.

Učeničke stipendije

Na Večeri obrtnika bio je i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.
– Danas smo potpisivali ugovore za dodjelu učeničkih stipendija, među kojima i 40 ugovora za dodjelu stipendija za obrtnička zanimanja. Ja sam ove godine odredio deset obrtničkih deficitarnih zanimanja za koje će se dodjeljivati stipendije i svi zagorski učenici koji upišu jedan od tih smjerova, dobivaju stipendiju i mi ih pratimo do kraja školovanja. Tu smo stipendiju digli na 500 kuna, dok je za sve ostale kategorije i dalje 400 kuna, što najbolje dokazuje koliko nam je važno obrtništvo na području županije – rekao je Kolar.
Dodijeljena su i priznanja obrtnicima koji obilježavaju jubilarne godine rada u obrtništvu. Za deset godina, priznanja su dobili Željko Mlakar, vlasnik Mlakar obrta za autoservis, Zlatko Lacko, vlasnik Autoservisa Lacko i Robert Hršak, vlasnik An-Ro uslužnog obrta. Za 25 godina rada u obrtništvu, priznanja su dobili Dražen Kos, soboslikar i ličilac, Željko Sinković, vlasnik Tapetarije Sinković i Mirko Blažičević, vlasnik Alumonta – AL, PVC, stolarija, nekretnine. Za 35 godina rada, priznanje je dobio Marijan Meglić, vlasnik Drvoprometa – gradnje Meglić.

Pridonose boljitku

Predsjednik HOK-a Ranogajec je pak dodijelio Zahvalnicu HOK-a, koja će naknadno biti uručena Vjeki Filipaju, zatim Priznanje HOK-a Igoru Kerepu i Povelju HOK-a Mladenu Šoštarku.
– Prvenstveno čestitam svim nagrađenima, koji su uporni i ustrajni u svom djelovanju. Zahvaljujem im na tome što pridonose ukupnom boljitku. Drago mi je što u ovom trenutku, osim privatnih, ima i javnih projekata koji u svakom slučaju pridonose standardu življenju na području naše općine, a isto tako te aktivnosti predstavljaju nove poslovne prilike za naše obrtnike i siguran sam da će ih oni znati iskoristiti – poručio je načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić.
U nastavku je održano druženje uz glazbeni program.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba