U Krapinskim Toplicama održan sastanak o održavanju cesta na području Krapinsko – zagorske županije za vrijeme trajanja zimskih uvjeta

RAVNATELJ ŽUC-a SIROVEC: Ekipe su spremne, građani mogu biti sigurni da će ceste biti održavane kvalitetno

Objavljeno: 16.11.2019. zagorjeinternational

– U nadležnosti zagorskog ŽUC-a je 660 kilometara županijskih i lokalnih cesta, a za rad zimske službe predviđeno između 5,5 i 6 milijuna kuna. Građani mogu biti sigurni da će županijske i lokalne ceste biti održavane kvalitetno, kao što su bile i do sada. Za našu mrežu će u zimskoj službi ukupno biti na raspolaganju 14 kamiona, osam unimaga i pet specijalnih vozila, utovarivača i rovokopača za potrebe utovara soli, koje se, zajedno sa sipinom, planira potrošiti oko 2500 tona. No, apeliramo na građane da upotrebljavaju zimsku opremu i prilagode vožnju uvjetima na cesti kako bi vožnja u zimskim uvjetima bila bez većih poteškoća – rekao je ravnatelj Županijske uprave za ceste KZŽ Stjepan Sirovec na sastanku o održavanju cesta na području Krapinsko-zagorske županije za vrijeme trajanja zimskih uvjeta, održanom u Krapinskim Toplicama.

Naručivanje soli

Hrvatske ceste pak vode brigu o 316 kilometara državnih cesta na području Krapinsko – zagorske županije, a da su spremni za nadolazeće zimske uvjete naglasio je voditelj službe za redovno održavanje državnih cesta, Hrvoje Sokol.
– Imamo spremno 2650 tona soli i 1130 kubika sipine, što je dovoljno, a ako bude ekstremna zima, imamo ugovore s našim dobavljačima soli da još možemo naručiti – kazao je Sokol.
Problema ne bi trebalo biti ni na 60 kilometara autoceste na području Krapinsko-zagorske županije, potvrdio je iz tvrtke zadužene za brigu o autocesti Zagreb – Macelj Zrinko Hržić.

24-satna dežurstva

– Imamo budžet od oko sedam milijuna kuna, i kakva god da zima bude, mi ćemo to pokriti. Od čvora Jankomir do graničnog prijelaza Macelj imamo četiri poddionice, četiri ekipe koje rade na preventivnom posipanju, na uklanjanju snijega i dvije baze solane. Dežurstva su u tri nivoa, 24 sata dnevno, a primamo vremenske prognoze dva puta dnevno na osnovu kojih se organiziramo. Imamo i ophodarska vozila opremljena s mjeračima temperature kolnika, pa mogu reći da smo spremni – zaključio je Hržić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba