Zbog obilnih kiša poplavljena mnoga mjesta u Zagorju, zabilježeno 15-ak intervencija – najgore je bilo na području Zlatar Bistrice, Zlatara, Bedekovčine i Stubičkih Toplica

NAČELNIK MIHOLIĆ: Na više mjesta je bilo sitnih problema, a u dvije situacije su bile ugrožene kuće i tu smo problem riješili uz pomoć vatrogasaca, tako da daljnje štete od vode ne bi trebalo biti

Objavljeno: 16.11.2019. zagorjeinternational

Zbog obilnih kiša poplavljena su mnogobrojna područja Krapinsko – zagorske županije. Poplave su tako na području Stubičkih Toplica, Zlatara, Mokrica, Polja Krapinskog, Zaboka, Velikog Trgovišća, Strmca Stubičkog, Bedekovčine, Oroslavja, Donje Šemnice te Zlatar Bistrice. O trenutnom stanju na terenu rekao nam je zapovjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije Marijan Lovrenčić.

Poplavljena kotlovnica

– Od jutra su na terenu dvije Javne vatrogasne postrojbe i osam Dobrovoljnih vatrogasnih društava, s 50 vatrogasaca. Zabilježeno je 15–ak intervencija, koje su većim do sad sve sanirane ili su pred završetkom sanacije. Najviše njih se odnosilo na odrone zemlje na cestama te ispumpavanja vode iz objekata, odnosno sanacije oborinskih voda. Između ostalog bila je poplavljena kotlovnica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, iz koje su vatrogasci ispumpali vodu. Zbog poplave je bila zatvorena cesta Zlatar Bistrica – Konjščina, koja je nakon brze mobilizacije strojeva, od strane načelnika Zlatar Bistrice očišćena, te je puštena u promet. Najteže je bilo na području Zlatar Bistrice, Bedekovčine, Zlatara i Stubičkih Toplica. Na sreću nije bilo nekih većih i opasnijih intervencija, a u stanju pripravnosti je bilo je još vatrogasaca, ali nisu trebali intervenirati – istaknuo je Lovrenčić te zahvalio svim vatrogascima koji su sudjelovali u današnjim akcijama.

Načelnik Zlatar Bistrice Žarko Miholić kazao je kako je sada situacija pod kontrolom.

Problem se nastavlja

– Pale su enormne količine vode tako da je na više mjesta bilo sitnih problema, a u dvije situacije su bile ugrožene kuće, ali tu smo riješili problem uz pomoć vatrogasaca, tako da daljnje štete od vode ne bi trebalo biti. Do najvećeg problema dolazi, i to ne po prvi puta, na državnoj cesti D24 u naselju Grančari koja je u vlasništvu Hrvatskih cesta i koja je nedavno bila predmet rekonstrukcije. Tu smo bili prisiljeni otkloniti dio pješačke staze, u dužini od tri do četiri metra kako bi omogućili brži protok vode. Poplavio je i prostor željezničke stanice u Zlatar Bistrici koji je u vlasništvu Hrvatskih željeznica, a gdje također imamo konstantne probleme zato što su oborinska odvodnja i fekalna kanalizacija spojena na jednu odvodnju. I tu smo uz pomoć vatrogasaca i Zagorskog vodovoda situaciju doveli pod kontrolu te zasad riješili i taj problem, iako on zapravo i dalje postoji. Iz tog razloga smo za utorak zakazali sastanak s direktorom Zagorskog vodovoda i predstavnikom Hrvatskih cesta da bismo vidjeli kako trajno riješiti te propuste – zaključio je Miholić.

FOTO: Policija zaustavlja KZŽ

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba