POVODOM SVJETSKOG DANA ŠEĆERNE BOLESTI: U Mariji Bistrici održana radionica i kušaonica za uvođenje čvrste hrane bebama te besplatno mjerenje šećera u krvi i tlaka

“BEBE VOLE PAPATI“: Roditelji upoznati s najnovijim pedijatrijskim preporukama s područja prehrane

Objavljeno: 15.11.2019. zagorjeinternational

Povodom Svjetskog dana šećerne bolesti, Dom zdravlja Krapinsko – zagorske županije – patronažna djelatnost Ispostave Donja Stubica organizirala je prigodni program u Općinskoj knjižnici i čitaonici u Mariji Bistrici. Ovogodišnja tema bila je “Obitelj i šećerna bolest“, a upriličena je radionica i kušaonica za uvođenje čvrste hrane bebama pod nazivom “Bebe vole papati“, koja je bila besplatna za sve trudnice i mame.
Temelj za održavanje radionice bila je istoimena knjiga Rebeke Mohorič i Iztoka Jančara, koja sadrži preko 600 recepata za svaki obrok i svaki dan uvođenja dohrane. Radionicu u Mariji Bistrici vodila je promotorica za području Hrvatske Kristina Glas. Roditelji su mogli čuti informacije o pravilima uvođenja dohrane, a organizirana je i priprema triju obroka prema receptima iz knjige. Cilj radionice bio je upoznati roditelje s najnovijim pedijatrijskim preporukama iz područja prehrane te ih osvijestiti o važnosti pripreme domaćih, kuhanih i zdravih obroka. Također, patronažne sestre besplatno su mjerile šećer u krvi i tlak.

FOTO: RMB

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba