Ovog vikenda u više od 50 općina i gradova diljem Hrvatske održava se manifestacija Noć kazališta

UŽIVAT ĆE I ZAGORCI: Dođite na predstave u Krapinu, Lobor, Mače ili Strmec Stubički!

Objavljeno: 14.11.2019. JJ

U više od 50 mjesta i gradova diljem Hrvatske, ovog se vikenda održava manifestacija Noć kazališta. Pokretač i organizator je Narodno sveučilište Dubrava.
– U manifestaciju se iz godine u godinu uključuje sve više malih sredina, a interes je počela pokazivati i hrvatska dijaspora, bilo sa svojim predstavama, bilo s našim predstavama u njihovim sredinama. To nam pokazuje da je Hrvatska u tom projektu i organizaciji velika, da može funkcionirati i izvan naših granica – rekao je ravnatelj Narodnog sveučilišta Dubrava Željko Šturlić na konferenciji za medije u palači Dverce.
Dakle, središnji dan manifestacije je subota, 16. studenoga, no, u nekim se mjestima ona održava tijekom nekoliko dana, pa tako prve aktivnosti počinju već u petak, a završavaju u nedjelju.
Od ove godine novost Noći kazališta je dvoipolgodišnji europski projekt segmentacije kazališne publike pod nazivom “Audience Segmentation System in European Theatres”, koji Narodno sveučilište Dubrava provodi u suradnji s nacionalnim koordinatorima iz Češke, Bugarske i Austrije, te s partnerima iz Finske i Velike Britanije. U sklopu manifestacije, u svim navedenim zemljama provest će se anketa u kojoj će posjetitelji moći anonimno izraziti preferencije vezane uz Noć kazališta kao manifestaciju, ali i kako općenito doživljavaju kazališnu umjetnost.

U manifestaciju će se uključiti i nekoliko zagorskih gradova i općina, pa tako u krapinskoj Festivalskoj dvorani u petak s početkom u 19 sati možete pogledati predstavu AKUD-a “Žensko kazalište” Gornje Jesenje, “Više sreće drugi put”. Cijena ulaznice je 25 kuna, a prihod je namijenjen Zagorskoj ligi protiv raka, koja će ga donirati za osobe s malignim oboljenjima.

U Društvenom domu u Loboru u subotu u 19 sati igra predstava “Ja doktor niesem”, Dramske sekcije KUD-a “Naša lipa” Tuhelj. U popratnom programu bit će izvedeni igrokazi “F provi cajt” (U pravo vrijeme) i “Ljubav nas greje, život bez meje”. Ulaz je besplatan.

U Domu kulture u Maču, također s početkom u 19 sati, igra predstava Đurđice Seleš “Klub usamljena srca”, u izvedbi Dramske udruge “Kaj” iz Zaboka. Ulaz je besplatan.

U Mjesnom domu u Strmcu Stubičkom, u općini Stubičke Toplice, u nedjelju, 17. studenoga, igrat će predstava Đurđice Seleš “Bankrot”, Dramske udruge “Kaj” iz Zaboka, s početkom u 18 sati. Ulaz je besplatan.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba