Europska noć kazališta u Pučkom otvorenom učilištu Krapina ove godine ima humanitarni karakter

“VIŠE SREĆE DRUGI PUT“: Uživajte u odličnoj predstavi AKUD–a “Žensko kazalište“ iz Gornjeg Jesenja, a svojim prilogom pomozite osobama s malignim oboljenjima

Objavljeno: 13.11.2019. JM

U sklopu manifestacije Europska noć kazališta, ovog petka s početkom u 19.30 sati AKUD “Žensko kazalište“ Gornje Jesenje jubilarni će 50. puta izvesti predstavu “Više sreće drugi put“, u krapinskoj Festivalskoj dvorani. Tekst predstave napisala je Štefica Fanjek, režiju su odradili članovi AKUD-a samostalno, a predstavu karakterizira raskoš kajkavskog jezika te puno dobrih uloga. Na Smotri dramskih amatera Krapinsko – zagorske županije, predstava je osvojila priznanja za najbolju režiju, a glumica Gordana Maligec dobitnica je priznanja za najbolju sporednu žensku ulogu.

Domaća puca

Predstava govori o bogatom 35–godišnjem Nijemcu Hansu, čiji otac Jozef/Joža ima korijene u jednom selu u Hrvatskom zagorju. Otac želi pronaći lijepu, pametnu, dobru, domaću pucu za ženu svome sinu te s tom nadom dolazi u rodni kraj. Franca i Reza žele bogato udati kćer, uz posredništvo Jožine rođakinje Bare, koja se nada da će za svoje usluge biti bogato nagrađena. Suprotne želje dovode do niza komičnih situacija u pokušajima da ostvare svoje ciljeve, a na kraju sve “pada u vodu“ jer dečko ima druge planove.

25 kuna

Inače, suradnjom Pučkog otvorenog učilišta Krapina, AKUD-a “Žensko kazalište” Gornje Jesenje i Zagorske lige protiv raka, Europska noć kazališta u Krapini imat će i humanitarni karakter. Sredstva prikupljena prodajom ulaznica bit će namijenjena uspješnoj prevenciji, liječenju i rehabilitaciji bolesnika s malignim bolestima.
Ulaznice po cijeni od 25 kuna mogu se kupiti na blagajni Festivalske dvorane od utorka do petka od 13 do 17 sati.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba