Održan sastanak članova gradskih organizacija HDZ–a Oroslavje i Zabok te općinskih organizacija Veliko Trgovišće i Bedekovčina

“Rad Vlade na području ovih općina i gradova pokazuje koliko skrbimo o svakom dijelu županije i ne gledamo tko je gdje na vlasti“

Objavljeno: 13.11.2019. JM

Nastavljeno je održavanje sastanaka Županijske organizacije HDZ-a s gradskim i općinskim organizacijama u Krapinsko – zagorskoj županiji. U utorak je tako održan sastanak gradske organizacije Oroslavja, koja je bila domaćin, i Zaboka te općinske organizacije Velikog Trgovišća i Bedekovčine.
– Nedavno smo ovdje u Oroslavju otvorili veliki projekt, a to je dogradnja vrtića i to je jedan u nizu projekata koji se trenutačno odvijaju na području Oroslavja. Grad Zabok u ovom trenutku ima dva kapitalna projekta uz podršku hrvatske Vlade, to su rekonstrukcija pruge i rekonstrukcija industrijske ceste, koja je zapravo najprometnija i najfrekventnija dionica u cijeloj županiji. Radom Vlade na području ovih općina, pokazujemo koliko uistinu skrbimo o svakom dijelu županije i uopće ne gledamo tko je u kojem gradu ili općini na vlasti, nego se gledaju projekti koji su prioritetni i za Hrvatsko zagorje u cijelosti i za Krapinsko – zagorsku županiju i ove jedinice lokalne samouprave – rekao je Žarko Tušek, predsjednik županijskog HDZ-a.

Dugoočekivani projekt

Predsjednik Gradske organizacije stranke u Oroslavju Stanko Čičko naglasio je da su spremni za izbore, a na projekte u Oroslavju osvrnuo se i gradonačelnik Emil Gredičak, istaknuvši da je najvažniji dugoočekivani projekt dogradnje i opremanja Dječjeg vrtića Cvrkutić.
– Projektiramo i sportsku dvoranu, zajedno s Krapinsko – zagorskom županijom, i pred dobivanjem je građevinske dozvole – rekao je gradonačelnik Oroslavja te dodao da se projektira i reciklažno dvorište, širi besplatni širokopojasni gradski internet, a s Gradom Zabokom surađuje se na biciklističkoj ruti koja će spojiti ta dva grada.
Alen Gerek, povjerenik stranačke organizacije u Zaboku, govorio je o projektu elektrifikacije pruge, vrijednom 531 milijun kuna, te o rekonstrukciji industrijske ceste, vrijednoj 31,5 milijuna kuna.
Predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Veliko Trgovišće Oliver Korade dotaknuo se također projekata koji se na području njegove općine provode uz potporu s državne razine.

Ravnomjerni napredak

– Po Mjeri 7.4.1. dobili smo 3,3 milijuna za dogradnju dječjeg vrtića i sredstva za uređenje nerazvrstanih lokalnih cesta, a aplicirani su i još neki projekti na čije se odobrenje čeka – kazao je Korade.
I pomoćnik ministrice poljoprivrede i predsjednik Općinske organizacije HDZ-a u Bedekovčini Zdravko Tušek izrazio je zadovoljstvo brojnim investicijama na području cijele KZŽ.
– Radi se i gradi u Bedekovčini, Zaboku, Velikom Trgovišću, Oroslavju i uistinu vlada premijera Plenkovića pokazuje da razmišlja o ravnomjernom napretku i razvoju svih krajeva Hrvatske – istaknuo je Tušek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba