Na 10. Kupu grada Koprivnice, među 400–tinjak natjecatelja, sudjelovalo i 20 najmlađih Olimpovaca

OSVOJILI 14 ODLIČJA: Toto Šipek – Glavač izborio pet zlatnih medalja, Jana Pavalić najuspješnija plivačica natjecanja

Objavljeno: 13.11.2019. JM

Na bazenima Cerine, u subotu je održan jubilarni 10. Kup grada Koprivnice, plivačko natjecanje za najmlađe kategorije plivača. Sukladno propozicijama, plivačice i plivači bili su podijeljeni u četiri dobne kategorije, a sudjelovalo je 400–tinjak natjecatelja iz 17 hrvatskih i jednog slovenskog kluba.

Devet zlata

Put Koprivnice krenulo je 20 najmlađih Olimpovaca, predvođenih trenericom Larom Očić. Očekivano odlični bili su oni malo iskusniji, a oni mlađi usvajali su potrebno iskustvo u plivačkim natjecanjima. Ukupno je osvojeno 14 medalja: devet zlatnih, dvije srebrne i tri brončane medalje.
Jana Pavalić i Toto Šipek Glavač osvojili su zlato u disciplinama 50 slobodno i 50 leptir. Mihaeli Kramarić je u disciplini 50 leptir pripalo srebro, a Mauru Šipeku –Glavaču bronca. Na 50 leđno, prvo mjesto je osvojila Jana Pavalić, Toto Šipek – Glavač se također okitio zlatom, dok je treće mjesto pripalo Mauru Šipeku – Glavaču. U disciplini 50 prsno, Toto Šipek – Glavač je osvojio zlato, a Jana Pavalić broncu. Na 100 slobodno, zlatnu medalju su također izborili Jana Pavalić i Toto Šipek – Glavač, a srebrnu Patrik Dinjar.

634 boda

S ukupno osvojena 634 boda, prema kriterijima Hrvatskog plivačkog saveza, Jana Pavalić bila je najuspješnija plivačica na ovom natjecanju. Uz spomenute plivačice i plivače, nastupili su i Emma Horvat, Nadja Gorupić, Vanja Bartol, Gita Vlahek, Lori Šipek – Glavač, Hana Blažević, Lucija Borošak, Emili Halapir, Melani Halapir, Dominik Kramarić, Leon Novak, Ivan Fučkar, Niki Horvat, Enio Horvat i Lovro Gorupić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba