Ljubitelji malog nogometa, pripremite se za spektakl!

Na 49. Kutiji šibica nastupit će čak 254 ekipe, najviše u posljednjih deset godina

Objavljeno: 13.11.2019. zagorjeinternational

U utorak navečer završene su prijave za 49. Malonogometni turnir Kutija šibica 2019. powered by Coca-Cola, koji će se tradicionalno održati od 23. studenoga do 28. prosinca. Ove su se godine prijavile ukupno 254 ekipe, što je najveći broj prijava u posljednjih deset godina. Najviša prijava bilo je u seniorskom dijelu turnira, gdje će se za prestižnu titulu osvajača Kutije šibica boriti 164 ekipe, što je 32 više u odnosu na prošlu godinu. U veteranskom dijelu turnira su 74 prijavljene ekipe, što je 18 više u odnosu na prethodno izdanje turnira, dok se za treći turnir žena prijavilo 16 ekipa, koliko ih je bilo i prošle godine. Dakle, u odnosu na prošlogodišnje izdanje turnira, prijavljeno je 50 ekipa više, što, kažu organizatori, samo potvrđuje status najvećeg malonogometnog turnira u regiji te najavljuju još jedno spektakularno izdanje turnira.

Iz cijele Hrvatske

U svim kategorijama prijavili su se prošlogodišnji pobjednici turnira, koji dolaze braniti svoje naslove, a među prijavljenima je i velik broj ekipa koje su nastupale prethodnih godina, poput URIHO-a i Dimnjačarstva Sopot. Na Kutiju se po treći put vraćaju i tražitelji međunarodne zaštite smješteni u zagrebačkom prihvatilištu, s ekipom Croatian Red Cross All Star, sačinjenom od nogometaša iz Iraka, Irana, Turske, Alžira, Afganistana i Nigerije.
Na Kutiji će nastupiti ekipe iz svih krajeva Hrvatske, a očekivano najviše prijavljenih ekipa dolazi iz Zagreba i okolice. No, pored ekipa iz metropole, na turnir dolaze momčadi iz Sesveta, Jastrebarskog, Velike Gorice, Zaprešića, Krapine, Senja, Svete Klare, Karlovca, Rijeke, Rovinja, Pirovca, Zadra, Šibenika, Krka, Malog Lošinja, Brača, Trogira, Podstrane, Biograda na Moru, Ploča, Dubrovnika, Korčule, a čak sedam prijavljenih momčadi dolazi iz Splita. Organizatori ističu kako ih posebno veseli činjenica da su se prijavile i brojne momčadi iz susjedstva. Tako će svoju sreću na najvećem malonogometnom regionalnom turniru ove godine u veteranskom dijelu okušati i jedna ekipa iz Austrije, četiri ekipe iz Slovenije (Krško, Slovenske Gorice) i sedam ekipa iz Bosne i Hercegovine (Bihać, Mostar, Tuzla, Banja Luka, Velika Kladuša). Brojci od gotovo tri i pol tisuće igrača, koliko će ih nastupiti na turniru u svim kategorijama, valja pribrojiti i nastupe brojnih malonogometnih reprezentativaca iz zemalja regije kojima su se pojačale neke prijavljene ekipe.

Izvlačenje parova

Ovog petka u podne na rasporedu je tradicionalno izvlačenje parova, koje će se održati u Pivani, na adresi Ilica 222, a prve utakmice trebale bi se igrati 23. studenoga. Osim u Dvorani II Doma sportova, utakmice će se igrati i u sportskim dvoranama Trnsko, Peščenica i Dubrava, a karte za sve utakmice moći će se kupiti na blagajnama dvorana u kojima se igraju utakmice te putem službene internetske stranice turnira.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba