U Hrvatskom saboru prihvaćen amandman na prijedlog izmjena državnog proračuna za 2019. godinu, prema kojem će se sredstva za financiranje krapinskog Veleučilišta povećati s 1,3 na 4,1 milijun kuna

MARIJA PUH: Zahvaljujem Vladi što je prepoznala važnost trenutka i stavila krunu na mnogo uloženog truda, rada i zalaganja za budućnost Zagorja

Objavljeno: 13.11.2019. IB

U Hrvatskom saboru prihvaćen je amandman na prijedlog izmjena državnog proračuna za 2019. godinu, prema kojem će se planirana sredstva za financiranje Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina povećati s 1.305.802 kune na 4.100.000 kuna. Radi se o amandmanu kojeg je uložio Klub zastupnika Stranke rada i solidarnosti i nezavisnih zastupnika.  Saborska zastupnica Marija Puh u svojem je današnjem obraćanju u Saboru rekla kako je Vlada na osnovu prijedloga amandmana Stranke rada i solidarnosti, predložila amandman i uputila ga u saborsku proceduru, gdje je i prihvaćen.

Zahvala u ime studenata

– Ove je godine na Veleučilište upisano stotinjak studenata, što je mala brojka u kontekstu cijele Hrvatske, ali kada gledamo Hrvatsko zagorje, ta je brojka velika. To je prva generacija studenata koja ima mogućnost besplatnog studiranja na svojoj rodnoj grudi. Također, ta je brojka iznimno značajna ako uzmete u obzir da je Krapinsko – zagorska županija predzadnja županija u Hrvatskoj po broju visokoobrazovanog stanovništva. To je samo početak, ali je simbol prilika za naše Hrvatsko zagorje. Zahvaljujem Vladi Republike Hrvatske u ime svih sadašnjih i budućih studenata, što je prepoznala važnost trenutka i ovim amandmanom stavila krunu na mnogo uloženog truda, rada i zalaganja za budućnost našeg Zagorja. Time smo osigurali početak za barem stotinjak obrazovanih kadrova koji će, nadam se, ostati živjeti u Krapinsko – zagorskoj županiji, pronaći posao na našim prekrasnim bregima i u budućnosti osnovati svoje obitelji. Zahvaljujem i svim drugim inicijativama stranaka i osobama koje su utjecale na važnost rješavanja ovog problema, te su zalaganjem pridonijeli našem današnjem uspjehu, kada smo ponovno vratili 4,1 milijun kuna našem Veleučilištu. Čvrsto vjerujem da će Veleučilište ovu mogućnost iskoristiti na najbolji mogući način, te da će ustrajno raditi na prilagodbi programa koji će našim studentima omogućiti najbolje obrazovanje i samim time stjecanje kompetencija za njihove buduće poslove. Hvala vam svima što radite srcem za naše Zagorje – istaknula je Puh u Saboru.

Pripisivanje zasluga

Puh je na svojem Facebook profilu napisala da o tome koliko je to važna stvar za Zagorje, svjedoči i činjenica da si sada i drugi pripisuju zasluge, a među amandmanima na rebalans proračuna za 2019. godinu ni slova ni riječi od njih.

FOTO: screenshot Hrvatski sabor

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba