Ovog petka se u Krapini obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Ispred Glazbenog paviljona bit će zapaljene svijeće, a održat će se i tribina na kojoj će potresna svjedočanstva iznijeti zagorski branitelji grada heroja

Objavljeno: 13.11.2019. IB

U Krapini će se ovog petka obilježiti Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Ispred Glazbenog paviljona u Parku Matice hrvatske, s početkom u 17.30 sati, palit će se svijeće, a zatim slijedi javna tribina “Sudjelovanje Zagoraca u obrani Vukovara u Domovinskom ratu“, s početkom u 18 sati u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina.
Na tribini će govoriti vukovarski branitelji iz Zagorja, Tomislav Bedeniković iz Velikog Trgovišća, Ivan Klasić iz Pregrade, Davor Kantolić iz Krapine i Žarko Fruk iz Svetog Križa Začretja. Moderator tribine i uvodni izlagač je Mladen Ptičar, a tribina je posebno posvećena Vjekoslavu Cerovečkom iz Radoboja i Stjepanu Haramini iz Šemnice, poginulim vukovarskim braniteljima iz Krapinsko – zagorske županije, na čijim će grobovima u Radoboju i Mihovljanu u 16 sati biti zapaljene svijeće. Organizator javne tribine je Udruga hrvatskih branitelja Krapina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba