– Kao Facebook? – Da, ali za Hrvate

AUSTRALAC HRVATSKIH KORIJENA KREIRAO “PLEME”: “Ovo je prva društvena mreža za Hrvate u domovini i svijetu”

Objavljeno: 13.11.2019. zagorjeinternational

– Kao Facebook? – Da, ali rezervirano samo za Hrvate – kaže Nik Kraljević (27), Australac hrvatskih korijena, koji je osmislio i kreirao novo virtualno mjesto na kojem će se moći družiti svi Hrvati iz domovine, kao i oni iz dijaspore.
Aplikacija “Pleme” zapravo je nova društvena mreža na kojoj se mogu objavljivati fotografije, statusi, razmjenjivati poruke, najavljivati događaji i prenositi videosadržaji.

Pokretanje komunikacije

– Glavni mi je cilj bio aplikacijom povezati sve Hrvate iz raznih dijelova svijeta, ali ne samo radi zabave, nego zbog pokretanja komunikacije koja će u konačnici polučiti prave promjene. Ova bi aplikacija, primjerice, mogla olakšati povratak u domovinu onim osobama iz dijaspore koje o tome razmišljaju ili potaknuti ulaganja u Hrvatsku i pokrenuti određene poslovne suradnje – rekao je za Večernji.hr Nik Kraljević, koji živi u Sydneyju.

Iz cijelog svijeta

Iza “Plemena” stoji poduzeće “Kraljevic Technology“, a aplikacija je puštena na tržište prošlog vikenda. U prvih pet dana mreži se priključilo oko tisuću korisnika iz cijelog svijeta, koji se na platformi dopisuju, dijele slike iz raznih krajeva svijeta i pozivaju na događanja. Tako je, primjerice, objavljeno da se 16. studenoga održava Tambura Fest u Ontariju te se pozivaju svi zainteresirani Hrvati u blizini da ga posjete. S druge strane, tu su i pozivi na učenje jezika, ali i tople poruke iz raznih krajeva svijeta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba