Sv. Martin posebno se radosno slavi u općini Breznički Hum

Završila četverodnevna manifestacija “Martinje v Humu“

Objavljeno: 12.11.2019. zagorjeinternational

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u ponedjeljak, na blagdan sv. Martina, završena je četverodnevna manifestacija obilježavanja Dana općine Breznički Hum. U nazočnosti potpredsjednika Vlade Predraga Štromara, saborskih zastupnika Božice Makar, Milorada Batinića i Anđelka Stričaka, zamjenika župana Roberta Vugrina i posebne savjetnice župana Varaždinske županije Natalije Martinčević, predsjednika Županijske skupštine Zlatana Mošmondora, predsjednice LAG-a “Pri-Zag” Nevenke Benjak, načelnika slovenske općine Krško Mirana Stanka, kao i županijskih i općinskih vijećnika te brojnih načelnika i gradonačelnika, gospodarstvenika i prijatelja općine, dopredsjednik Općinskog vijeća Vjekoslav Bukal i načelnik Zoran Hegedić uputili su pozdrave okupljenima i ukratko rezimirali učinjeno u posljednjih godinu dana.

Zahvalnica za 25 godina

Tom su prigodom uručene zahvalnice za poseban doprinos promociji općine, koje su primili Ljiljana Kičin, za osebujan doprinos ugođaju življenja na selu, županijske prvakinje u vatrogastvu – Ženska A ekipa DVD-a Šćepanje, te za odlične postignute rezultate na županijskim, državnim ili međunarodnim natjecanjima i olimpijadama, učenici Dora Vuraić, Sven Tomašek, Andrija Šafran, Leon Hegedić, Sebastian Tukač, Paola Andrašek, Magdalena Brlečić i Emanuel Tukač. Posebna zahvalnica tom je prilikom uručena pročelnici Jasminki Pažur Franjčić, za 25 godina rada u općini. U glazbenom programu nastupili su Karla Hegedić (flauta), Andrija Šafran (trombon) i Marko Šafran (gitara), uz klavirsku pratnju Danijela Ota.

Kulturna i zabavna događanja

Svečanoj sjednici uz Dan općine i blagdan sv. Martina biskupa, zaštitnika Brezničkog Huma, prethodilo je nekoliko kulturnih i zabavnih događaja – “Martinje v Humu“. U petak je otvorena izložba slika ovogodišnje 8. Likovne kolonije Sveti Martin, a potom je upriličena prezentacija novog broja općinskog glasila “Humski vjesnik”, uz pjesničku večer Josipa Šafranca, a potom i izvedbu predstave “Bankrot” Udruge “Kaj“. U subotu je u školskoj dvorani održan svečani koncert Orkestra limene glazbe “Sveti Martin”, gostiju iz Kloštar Ivanića i Udruge Prigorčica iz Breznice, dok su u nedjelju upriličeni Martinjski sejem v Humu i Starinski žmaki, odnosno okusi nekadašnje domaće kuhinje. U programu su nastupili folkloraši KUD-a Novoselac iz Vrnjačke Banje, a zabava je nastavljena uz glazbeni sastav Fiškali i ponudu domaćih specijaliteta i okrjepu za sve posjetitelje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba