EKSKLUZIVNO – POTVRĐEN TERMIN: Sjednica Vlade RH u Krapini održat će se na sam Dan grada, uz blagdan sv. Nikole, u petak 6. prosinca

“U KZŽ je u tijeku toliko radova da je doslovno teško pronaći izvođače, a ova sjednica Vlade označit će okvir za novi veliki investicijski ciklus”

Objavljeno: 12.11.2019. Alen Brodar

Već duže vrijeme najavljivana sjednica Vlade RH u Krapini, dobila je i svoj službeni termin – održat će se na sam Dan grada, uz blagdan sv. Nikole, u petak, 6. prosinca. Potvrdili su nam to predsjednik Županijske organizacije HDZ-a KZŽ, saborski zastupnik i koordinator za pripremu sjednice Vlade RH Žarko Tušek te gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.
– Posebno mi je drago što će se tako važna sjednica održati na sam Dan grada, i to ne samo da ga se simbolički obilježi, već očekujemo da će se pokrenuti niz projekata, što će biti najljepši poklon Krapinčankama i Krapinčanima za njihov dan, ali ne samo njima, već svim žiteljima Krapinsko – zagorske županije koja će u cijelosti imati itekako koristi, budući da se radi o novim višemilijunskim investicijama – rekao nam je gradonačelnik Gregurović.

Rijetki kao Krapina

Dodao je kako se malo koji grad u Hrvatskoj, osim Vukovara, Knina i Sinja, može pohvaliti da mu na neku manifestaciju dođe čitavi državni vrh, kao što je to slučaj s Tjednom kajkavske kulture, kada u Krapinu rado dolaze i predsjednik Vlade i predsjednica Republike i predsjednik Sabora, koji u pratnji imaju i brojne ministre.
– I sada, evo, samo tri mjeseca nakon toga, ovdje će se održati sjednica Vlade RH, što je definitivno veliko priznanje, kako za Grad Krapinu, tako i za čitavu Krapinsko – zagorsku županiju – zaključio je Gregurović.
Žarko Tušek kaže kako sjednicu Vlade u Krapini, bez imalo dvojbe, možemo nazvati povijesnim događajem.
– Aktualna Vlada, uz sve svoje rezultate na planu stabilizacije javnih financija, rješavanja kompleksnih ekonomskih tema iz prošlosti, smanjenja javnog duga, rasta ekonomije i stope zaposlenosti, jačanja kreditnog rejtinga, rasta plaća i mirovina, povijesnih turističkih rezultata te vrhunskih rezultata povlačenja sredstava iz strukturnih fondova EU-a, uistinu provodi do sada neviđenu politiku partnerstva centralne vlasti te regionalne i lokalne samouprave. Cijela Hrvatska veliko je gradilište, a isto je i u našoj Krapinsko – zagorskoj županiji. Grade se ceste, pruge, aglomeracije, vrtići, društvene zgrade, energetski se obnavljaju škole, potiču se gospodarstvenici, potiču se mladi na samozapošljavanje, obnavlja se kulturna infrastruktura, a porezna reforma mnogim našim gradovima i općinama poput Pregrade, Zlatara, Mača, Budinščine, Desinića, Donje Stubice itd., da ne nabrajam dalje, doslovno je udvostručila izvorne prihode. Toliko je projekata, da je doslovno teško pronaći izvođače i operativu. A sjednica Vlade u Krapini označit će okvir za novi veliki investicijski ciklus u našem dijelu Zagorja – kaže Tušek te nastavlja:

Osiguranje fokusa

– Odlukama Vlade RH na sjednici u Krapini, osigurat će se fokus državne razine na prioritetima koje još moramo riješiti, od prometne infrastrukture, do ostalih javnih potreba. Bit će to veliki dan za Krapinu, Krapinsko – zagorsku županiju i Hrvatsko zagorje u cijelosti – objasnio je Tušek.
Dodaje kako se sve radi u dogovoru i pripremi s Krapinsko – zagorskom županijom.
– Održan je sastanak sa županom, Županija je uključena u komunikaciju te sam u ovom trenutku time zadovoljan. Bit će još tih sastanaka i pozivam sve gradonačelnike i načelnike, kao i sve druge dionike društvene, gospodarske i političke scene na suradnju, jer je ovo iznad dnevne politike, interesi Hrvatskog zagorja su iznad toga – zaključio je Tušek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba