Šesti je dan štrajka u Krapinsko – zagorskoj županiji i 23. dan cirkularnog štrajka u RH

Odaziv u zagorskim školama u kojima podružnice ima Sindikat “Preporod” je oko 77 posto

Objavljeno: 12.11.2019. JJ

Prema podacima Sindikata “Preporod”, danas je u Krapinsko – zagorskoj, Varaždinskoj i Međimurskoj županiji štrajk proveden u 51 osnovnoškolskoj i srednjoškolskoj ustanovi, u kojima djeluju podružnice tog sindikata.
Prema podacima pristiglima iz škola, u Krapinsko – zagorskoj je županiji štrajkalo 77,26 posto, u Varaždinskoj 91,53 posto, a u Međimurskoj županiji 73,45 posto zaposlenica i zaposlenika.
Od ukupno 1073 člana “Preporoda”, u 51 osnovnoj i srednjoj školi na području Krapinsko – zagorske, Varaždinske i Međimurske županije, u štrajku je sudjelovalo 811 zaposlenica i zaposlenika. Inače, ovo je šesti dan štrajka u Krapinsko – zagorskoj županiji i 23. dana cirkularnog štrajka u hrvatskim osnovnim i srednjim školama. Darko Ciglenečki, županijski povjerenik “Preporoda” za KZŽ, inače profesor u Srednjoj školi Oroslavje, kaže kako bi postotak bio i veći, no, dosta nastavnika radi na dvije ili više škola, pa se vode kao štrajkači u samo jednoj, a dosta ih je i na bolovanju, porodiljnom, te na stručnim usavršavanjima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba