[VIDEO] KAJ TO DELAJU NAŠI SUSJEDI? Slovenci naoružani puškama stigli na slovensko – hrvatsku granicu, na čelu im je Andrej Šiško, vođa nacionalističke stranke

KONTROVERZNA “ŠTAJERSKA STRAŽA“: Skupina od 50–ak ljudi patrolirajući kroz pograničnu zonu nadzire migrante

Objavljeno: 12.11.2019. zagorjeinternational

Odjeveni u kamuflažne uniforme i naoružani puškama, slovenska paravojska kreće se u formaciji kroz šumu uz hrvatsku granicu, patrolirajući kroz pograničnu zonu. Ovako je Reuters opisao grupu Slovenaca koji izigravaju vojsku i koji su stigli na slovensko – hrvatsku granicu da bi, kako su rekli, nadzirali migrante, prenosi index.hr.

Replike kalašnjikova

Riječ je o grupi od pedesetak ljudi, među kojima je i nekoliko žena, piše Reuters, a na čelu paravojne skupine je Andrej Šiško, koji također vodi nacionalističku stranku “Gibanje Zedinjena Slovenija“, koja do sada nije uspjela ući u parlament. On, kako prenosi indeks.hr, vjeruje da službena vlast ne štiti dobro Sloveniju od migrantske prijetnje, pa je osnovao Štajersku i Kranjsku stražu. Pripadnici njegove skupine nose zračne puške koje su replike kalašnjikova.
Šiško je inače prije dolaska na granicu pripadnike svoje straže odveo na trodnevno kampiranje i uvježbavanje na privatnom zemljištu na Kozju kod Podčetrtka. Događaj je prijavio policiji od koje je, kako tvrdi, dobio dozvolu. Operaciju je nazvao “Južni žep”.

Red i mir

Šiško je lani izazvao zgražanje u Sloveniji, kada je na društvenim mrežama objavio snimku mimohoda više desetaka muškaraca, lica skrivenih iza crnih kapuljača, od kojih su neki imali puške ili sjekire u rukama, navodno tijekom “vježbi” na mariborskom Pohorju.
Slovenski predsjednik izrazio je veliku zabrinutost zbog postojanja spomenute naoružane skupine, koja bi, prema tvrdnjama njenog vođe Andreja Šiška, osiguravala mir i red u državi i nadzirala granicu. To je potpuno neprihvatljivo – priopćili su tada iz ureda slovenskog predsjednika.

FOTO: screenshot Facebook

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba