HAMAG – BICRO proslavio prvih 25 godina poslovanja

Jedanaest milijardi kuna investicija, pet tisuća projekata, šesnaest tisuća novozaposlenih

Objavljeno: 11.11.2019. zagorjeinternational

Agencija HAMAG – BICRO u zagrebačkoj je Mimari obilježila 25 godina uspješnog poslovanja i dodijelila priznanja #prvih25 najuspješnijim hrvatskim poduzetnicima, ujedno i perjanicama hrvatskog gospodarstva, koji su kroz HAMAG – BICRO usluge i podršku ostvarili izvrsne poslovne rezultate.
Svečanost je otvorio Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG – BICRO-a, a potporu radu agencije ukazala je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.
– Od male garancijske agencije koja je pokrenuta 1994. godine, profilirali smo se u najvažniju Vladinu instituciju koja ozbiljno podupire mikro, male i srednje poduzetnike. Samo u posljednje tri godine otkako sam na čelu Agencije, zajedno s mojim timom – zamjenikom Marijem Turalijom te članovima Uprave Marijanom Oreb i Antom Jankom Bobetkom, ugovarajući bespovratne potpore, dodjeljujući financijske instrumente, zajmove i jamstva, potaknuli smo investicije u iznosu od 11 milijardi kuna, sklopivši ugovore s više od pet tisuća tvrtki, čime smo stvorili preduvjet za otvaranje više od 16 tisuća radnih mjesta – rekao je predsjednik Uprave HAMAG – BICRO-a Vjeran Vrbanec.
Agencija je dodijelila 10 priznanja tvrtkama koje su kroz HAMAG – BICRO usluge i podršku ostvarile izvrsne poslovne rezultate. Za značajne uspjehe postignute u pojedinoj fazi poslovanja, priznanja su dobile tvrtke: Capital Hook (ideja), Microblink (razvoj), Radiochirurgia Zagreb (komercijalizacija), Geolux (tržište) te Bellabeat (međunarodna suradnja). U kategoriji iznimnog doprinosa razvoju i konkurentnosti hrvatskog gospodarstva, priznanja su osvojili: Multinorm (izvoz), Genos (inovativnost), KFK (investicije) te Rimac Automobili (konkurentnost). U kategoriji “HAMAG – BICRO pametna tvornica”, dodijeljeno je priznanje tvrtki Altpro, koja je kroz različite faze svog poslovanja iskoristila najviše usluga Agencije.
Priznanja su uručili predstavnici Vlade – ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, ministar Uprave Ivan Malenica, ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić, ministar državne imovine Mario Banožić te Marko Primorac, savjetnik Predsjednice RH za gospodarstvo.

Rimac Automobili

Jedan od dobitnika HAMAG – BICRO priznanja je tvrtka Rimac Automobili, koja je bez sumnje hrvatsko tehnološko čudo. U ovaj tehnološki pothvat kroz različite programe ugrađena je i HAMAG-BICRO financijska potpora u visini od 62 milijuna kuna.
– Smatramo da smo u relativno kratkom roku puno toga postigli, no i dalje smo tek na početku svoga puta, odnosno, i dalje nas čeka dug put do onoga što bismo mi smatrali uspjehom – izjavio je skromno Mate Rimac, koji je bez sumnje i jedan od HAMAG -BICRO-vih #prvih25.
Agencija je ove godine kroz kampanju #prvih25 svijetu ispričala 25 priča o poduzetnicima koji su uz HAMAG – BICRO potporu uspješno rasli, razvili se i unaprijedili svoje poslovanje. Riječ je o kampanji koja predstavlja prvih 25 godina uspješnog poslovanja, 25 priča poduzetnika koji su kroz HAMAG – BICRO usluge i podršku ostvarili izvrsne poslovne rezultate te 25 programa potpore poduzetničkom poslovanju. Upravo široki portfelj programa i usluga koje agencija pruža korisnicima u svim fazama poslovanja, čini HAMAG – BICRO svojevrsnom pametnom tvornicom, dok njeni pametni korisnici, hrvatski poduzetnici, svakodnevno jačaju gospodarski ekosustav i transformiraju Hrvatsku u konkurentno gospodarstvo, digitalno učinkovitu industriju i održivo društvo.
– Čestitam svim dobitnicima HAMAG – BICRO priznanja, kao i svim našim korisnicima koji nam proteklih 25 godina ukazuju povjerenje birajući nas kao partnera u svim fazama njihova rasta. Upravo je mikro, malo i srednje poduzetništvo stup cjelokupnog nacionalnog gospodarstva, a to je ono što nas svakodnevno motivira da savjesno obavljamo svoj posao – zaključio je Vrbanec.

Nagrađeni poduzetnici

Tvrtka Capital Hook domaćoj i međunarodnoj javnosti poznatija je kroz brend Orqa -najbolje naočale za upravljanje dronovima na svijetu, koje je prepoznao i Pentagon. Tvrtka Microblink zahvaljujući svojim aplikacijama kao što su Photopay, Photomath, BlinkCard i drugi, bilježi više od 100 milijuna preuzimanja. RadioChirurgia Zagreb jedinstvena je poliklinika za dijagnostiku i liječenje karcinoma radiokirurgijom, dok Geolux, koji sa samo osam zaposlenih svojom inovativnošću i funkcionalnošću u proizvodnji radara za primjenu u hidrologiji i sigurnosnim sustavima, pokriva čak 30 posto kineskog tržišta. Bellabeat je prvi modni wellness brand u svijetu koji ženama omogućava da pomoću tehnologije jednostavno prate i poboljšaju stanje svoga organizma i time aktivno doprinesu svome zdravlju, a čija je osnivačica uvrštena na Forbesovu listu najuspješnijih ljudi u Europi mlađih od 30 godina. Multinorm, jedna od najuspješnijih tvrtki u Vukovarsko – srijemskoj županiji, izvozi gotovo sve što proizvede, a za automobilske divove kao što su BMW, Volkswagen i Audi dizajniraju i proizvode elemente proizvodnih linija za sastavljanje automobilskih karoserija. Zagrebački Genos glavni je laboratorij u Projektu ljudskog glikoma, na kojem sudjeluje 200-tinjak znanstvenika iz Hrvatske i svijeta. KFK je europski lider na tržištu aluminijskih i staklenih fasada, a vjerojatno ne postoji osoba koja nije čula za Matu Rimca i njegove električne automobile i bicikle iznimnih performansi. Altpro se od malog startupa koji je djelovao u sklopu Tehnološkog parka, razvio u globalno konkurentnu tvrtku, koja svoje inovativne proizvode namijenjene željezničkom proizvodu izvozi u 50-ak zemalja diljem svijeta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba