VLASNIK U ŠOKU: Silviju Horvatu (64) iz Zlatar Bistrice sinoć je, dok je s obitelji gledao televiziju, s dvorišta ukraden kamion

“Zove sina prijatelj iz Konjščine – Pa kome ste dali kamion, vrluda lijevo – desno. A sin kaže – Ma što ti je, pa naš kamion je doma”

Objavljeno: 08.11.2019. JJ

Bizarna krađa dogodila se u četvrtak iza 19 sati u Zlatar Bistrici, na dvorištu obiteljske kuće. Dok je sa sinom i suprugom gledao Dnevnik, vlasniku Metaloprerađivačke radnje Horvat ukraden je kamion.

Prema istoku

– Najveći je štos kako smo uopće saznali za krađu. Sina je zvao prijatelj iz Konjščine, koja je pet kilometara dalje od Zlatar Bistrice, i pitao ga: “Pa kome ste dali kamion, vrluda po cesti lijevo – desno, ubit će nekoga”. Kaže moj sin: “Ma što ti je, pa naš kamion je doma.” I pogledamo van, kombija stvarno nema. Dakle, znamo jedino da je krenuo prema istoku, kao prema Sesvetama ili Varaždinu – otkriva nam 64-godišnji Silvio Horvat, vlasnik radnje, koji ne skriva kako je zatečen krađom u vlastitom dvorištu.
– Što da mislim, zaista ne znam. Jesu li to stvarno neki amateri ili je to netko kome trebaju dijelovi… Nisam to očekivao tu, u središtu Zagorja. Mislio sam da živimo na sigurnom području, daleko od takvih zbivanja. Momci iz zlatarbistričke policijske postaje odmah su postavili vozila na izlazu iz Zagorja prema Varaždinu, ali za sada nisam dobio nikakve informacije. Tko zna. Možda je kamion sad već negdje u garaži, možda je već i u dijelovima – govori Horvat.

Stalno parkiran

– Čudi me da se tako nešto moglo dogoditi i da kamion još nije pronađen, s obzirom na to da je na njemu cerada na kojoj velikim slovima piše “Horvat”. To je vrlo lako uočljivo. Inače, radi se o kamionu boxeru, za sedam putnika, i odostraga ima tri metra za teret i srebrnu ceradu s plavim natpisom. Istina jest da kamion ima nešto više godina, ali mi ga malo koristimo, tako da je očuvan, a s obzirom na to da je stalno parkiran na dvorištu, svi su ga mogli vidjeti – otkriva nam Silvio Horvat, te moli sve građane koji imaju bilo kakve informacije o slučaju, da ga kontaktiraju na broj 098/250-198.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba