EUROPEAN MOST WANTED: Bio je vođa zločinačkog udruženja, a tereti ga se za više kaznenih djela, kojima je državni proračun oštetio za više od sedam milijuna kuna

RODOM IZ ĐURMANCA: Uhićen Dario Horvat (35), jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca

Objavljeno: 08.11.2019. zagorjeinternational

Policijski službenici kriminalističke policije Policijske uprave primorsko – goranske i PU bjelovarsko – bilogorske u suradnji s FAST jedinicom Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, u četvrtak su na crikveničkom području uhitili 35-godišnjeg hrvatskog državljanina Darija Horvata, za kojim je bila na snazi međunarodna potraga, kao i europski uhidbeni nalog, prenosi Index.hr.

Utaja poreza

Dario je rodom iz Đurmanca i sumnjiči ga se za počinjenje više kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta u sastavu zločinačkog udruženja koje je organizirao i vodio, te je takvim kriminalnim aktivnostima državni proračun Republike Hrvatske oštećen za više od sedam milijuna kuna. U bijegu se nalazio od ožujka ove godine, otkad su specijalizirani policijski timovi za njim intenzivno tragali.
Na njegovom opisu na stranicama Europola piše kako je Dario Horvat organizirao i vodio zločinačko udruženje, te znajući za cilj zločinačkog udruženja i njegove kriminalne aktivnosti počinio kazneno djelo pomaganja u utaji poreza ili carine u sastavu zločinačkog udruženja. Istaknuto je i da bi mogao biti naoružan i nasilan.

Na europskoj listi

Iz MUP-a su priopćili kako se radi o jednom od najtraženijih hrvatskih bjegunaca koji se nalazio i na europskoj listi najtraženijih – European Most Wanted.
Tijekom četvrtka je prepraćen u Istražni zatvor u Zagrebu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba