SLUČAJ KOJI JE SABLAZNIO ZAGORJE: Staricu bacio na pod, izudarao je rukama i tupim predmetom, te joj sjedio na prsima, nakon čega je na mjestu preminula

Karlo Vuksan (28) za teško ubojstvo Vere Jadan iz Bedekovčine nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora

Objavljeno: 08.11.2019. zagorjeinternational

Zbog teškog ubojstva iz koristoljublja 76-godišnje Vere Jadan iz Bedekovčine, u petak je na zagrebačkom Županijskom sudu na 30 godina zatvora nepravomoćno osuđen 28-godišnji Karlo Vuksan, piše Index.hr.

Neuvjerljiva obrana

Sudac Dražen Kevrić istaknuo je, obrazlažući presudu, da je iskazima svjedoka, pregledom snimaka nadzornih kamera u Bedekovčini i Zagrebu i rezultatima DNK vještačenja, neosporno dokazano da je Vuksan ubio žrtvu na način kako je navedeno u optužnici.
– Rezultati DNK vještačenja Vuksanovih tenisica i majica neupitno ukazuju na tragove krvi koji sadrže mješavinu uzoraka DNK Vere Jadan i Vuksana. Isti tragovi pronađeni su i na plahtama u kući ubijene, što upućuje da je Vuksan bio u kući žrtve – istaknuo je sudac Kevrić, dodajući kako je obrana okrivljenog životno neuvjerljiva, nevjerodostojna i nelogična.
– Branio se da je hodajući Bedekovčinom začuo krik i potrčao u kuću svoje susjede Vere Jadan kako bi vidio o čemu se radi. Tamo je, prema vlastitoj priči, zatekao staricu u lokvi krvi, kojoj je pokušao zaustaviti krvarenje skidajući majicu iznad koje je imao drugu majicu. Skidanje majice koja se nalazi ispod druge majice čini se dovoljno nelogičnim obranom, kao i dio Vuksanove obrane da je pri ulasku u žrtvinu kuću vidio četvoricu muškaraca koje otprije zna i koji su ga, zaprijetivši njemu i njegovoj obitelji, natjerali da podigne novac s računa žrtve na bankomatima u Bedekovčini i Zagrebu – kazao je sudac, koji je postavio pitanje zašto bi netko želio podmetnuti Vuksanu ubojstvo i potom mu naredio da obriše tragove krvi.
Vuksanu su kao olakotne okolnosti ocijenjena njegove narušene obiteljske prilike, dok su kao otegotne okolnosti ocijenjene način počinjenja iznimno teškog kaznenog djela, iznimna kriminalna volja te činjenica da je ubojstvo počinio za vrijeme pravomoćnosti dvije presude za krađe.

Ukrao novac

Sudac Kevrić je pojasnio da je vještačenjem utvrđeno i da Vuksan u vrijeme zločina nije bio u potpunosti neubrojiv te da je riječ o ovisniku o nekoliko psihoaktivnih tvari i videoigrama.
Prema optužnici, Vuksan je ubio Veru Jadan 24. listopada 2018. u njezinoj kući u Bedekovčini. Nakon što je ušao u kuću, ženu je bacio na pod i izudarao je rukama i tupim predmetom, te joj je sjedio na prsima, nakon čega je na mjestu preminula. Potom je, tvrdi tužiteljstvo, ispremetao žrtvinu kuću u potrazi za plijenom te je uzeo njezin novčanik u kojem je bilo oko 1000 kuna. Uz to, sa sobom je ponio i bankovne kartice, s kojih je u iduća dva dana do uhićenja podigao 10.000 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter