U sklopu Mjeseca hrvatske knjige: Gradska knjižnica Zlatar organizirala književno – glazbenu večer te su proglašeni i najčitatelji 2018.

Elena Špoljar i Iris Grozdek pročitale najviše knjiga

Objavljeno: 08.11.2019. zagorjeinternational

Gradska knjižnica Zlatar u sklopu Mjeseca hrvatske knjige, koji je ove godine posvećen glazbi, u srijedu je organizirala zanimljivu i poučnu književno – glazbenu večer. Gost večeri bio je Stjepan Večković, svestrani glazbenik, pisac i slikar te član Ansambla narodnih plesova i pjesama hrvatske “LADO“, koji je održao predavanje o hrvatskim tradicijskim glazbalima. Demonstracijom sviranja, prenio je samo dio svog bogatog znanja o starim glazbalima, od kojih su neka izvorno nastala i na području Hrvatskog Zagorja.

Dječji odjel

Na početku večeri, ravnateljica knjižnice Lovorka Puklin proglasila je najčitatelje za 2018. godinu. Na dječjem odjelu najviše knjiga, njih 135, pročitala je Elena Špoljar, a odmah iza nje, sa stotinu pročitanih knjiga, je njezina sestra Paulina Špoljar. Među odraslim članovima, i ove je godine najčitateljica Iris Grozdek, koja je lani pročitala 264 knjige.

Događanja za djecu

Kako je napomenula ravnateljica, događanja koje knjižnica organizira u sklopu Mjeseca hrvatske knjige, ove su godine više usmjerena djeci, pa je za njih održano već nekoliko zanimljivih događanja. Tako je autorica Davorka Premec predstavila svoju slikovnicu “Vera među knjigama“, Saša Krnic predstavio je projekt “Naša mala knjižnica“, a interaktivnu radionicu “U ritmu slasne stihobasne“ održala je dječja spisateljica Dijana Merey Sarajlija. Cilj ovih događanja bio je najmlađima približiti i opisati knjižnicu kao veselo i zanimljivo mjesto, kako bi se što više zainteresirali za čitanje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba