Održana premijera filma koji razbija predrasude s kojima se susreću mladi

Bivši učenici OŠ Bedekovčina ostvarili zapažene uloge u dokumentarnom filmu “Generacija inspiracija“

Objavljeno: 08.11.2019. JM

U zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema u srijedu je premijerno prikazan film “Generacija inspiracija“, u kojem značajnu ulogu imaju i mladi Zagorci, bivši učenici Osnovne škole Bedekovčina.

Kritičko promišljanje

“Generacija inspiracija“ prvi je hrvatski dokumentarni film koji razbija predrasude s kojima se susreću mladi prilikom uključivanja u STEM aktivnosti. Premijera filma okupila je predstavnike državnih i obrazovnih institucija, udruga i poslodavaca, ali i same protagoniste ovog dirljivog i poučnog filma. Redatelji  isprepliću razmišljanja i stavove mladih polaznika donacijskog programa Generacija NOW, prikazujući kako STEM vještine u školama pozitivno utječu na razne aspekte njihova života, života njihovih obitelji i zajednica u kojima žive. Oni su djevojčice i dječaci iz različitih sredina, različitih osobina i interesa, a zajedničko im je to da koriste najnovija znanja i tehnologije, kritički promišljaju o svijetu oko sebe, razvijaju svoju kreativnost i u tome su izrazito uspješni.

Donacijski natječaj

Veliku ulogu u filmu imaju i mlade Zagorke i Zagorci, Patrik Kos, Dora Dominko, Marta Pišković te Sara i Vito Prpić. Bivši učenici OŠ Bedekovčina su kao članovi školske STEM grupe sa svojim projektom “Bežična učionica – Analiza utjecaja računalne opreme na kvalitetu zraka u IT učionici“ pobijedili na prošlogodišnjem donacijskom natječaju “Generation Next” Hrvatskog Telekoma i Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), uz mentorstvo učitelja Željka Vučkovića.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba