Mislite li da bi i ostali trgovački lanci trebali uvesti neradne nedjelje?

RADNICI PREZADOVOLJNI: Od sljedeće godine KTC ne radi nedjeljom

Objavljeno: 07.11.2019. zagorjeinternational

Kako prenosi dnevnik.hr, od prvog siječnja sljedeće godine trgovački lanac KTC koji ima trgovine i u Zagorju, više neće raditi nedjeljom. Nakon što su prije tri godine ukinuli rad vjerskim blagdanima, 1400 radnika tog trgovačkog lanca nedjelje će od 2020. moći provoditi s obiteljima.

Atraktivno zanimanje

– Ako ih tretiramo kao članove velike obitelji, onda je red da ih tretiramo tako i u poslu. Omogućili smo im da nedjelje provode sa svojim najmilijima, a drugo je naša želja da zanimanje trgovac ponovno bude atraktivno – rekao je Ivica Katavić, predsjednik Upravnog odbora KTC-a.

– Pretežno smo svi majke ili supruge, imamo doma svojih problema, posla i sad sve što nam se nakupi preko tjedna ostavit ćemo za nedjelju, rekla je pak Ljiljana Lugomer, trgovkinja koja ovaj posao radi već 26 godina.

Dodatna motivacija

KTC smatra da će ovo radnicima biti dodatna motivacija, u što su se uvjerili i kad su prije tri godine ukinuli rad na vjerske blagdane.

– Iz razgovora sa zaposlenicima, to vrijeme koje provedu s obiteljima na Štefanje, na Uskrsni ponedjeljak, Veliku Gospu ili Svi svete, mislim da se to ne može platiti novcem – zaključio je Katavić.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba