LJEPOTA SA SVRHOM: Ovogodišnji izbor Miss Hrvatske za Miss svijeta ima i ekološku notu

Miss Hrvatske Katarina Mamić sudjelovala u izvlačenju auto-olupine iz prirode

Objavljeno: 07.11.2019. zagorjeinternational

Ovogodišnji izbor Miss Hrvatske za Miss svijeta ima i društveno odgovornu notu. Pod motom “Ljepota sa svrhom, živim zeleno – think green“ ovogodišnji izbor jasno označava opredijeljenost za rješavanje problema zbrinjavanja otpada i njegovu ponovnu uporabu. Stoga je Katarina Mamić, aktualna Miss Hrvatske, u suradnji s C.I.O.S. Grupom, ovogodišnjim partnerom u projektu “Ljepota sa svrhom”, pomogla u zbrinjavanju auto-olupina te time i vlastitim primjerom dodatno naglasila važnost odgovornog gospodarenja otpadom i njegovog recikliranja.

Zaštita prirode

– Akcijom u suradnji s C.I.O.S. Grupom željela sam ukazati da svatko od nas može uvelike doprinijeti zaštiti prirode, a vlastiti život učiniti ekološki prihvatljivijim i odgovornim prema budućim generacijama. Auto-olupine se mogu jednostavno i besplatno predati na recikliranje i time napraviti nešto korisno za okoliš. Više od 95 posto svake olupine može se ponovno upotrijebiti i reciklirati i time dobiti sirovine koje možemo ponovno koristiti. Osim što ćemo okoliš učiniti čišćim i ljepšim, prilikom predaje cjelovitog vozila može se i zaraditi jedna kuna po kilogramu, odnosno prosječno tisuću kuna za jedno vozilo. Pa zar to nije odlično? – kaže Katarina, koja je svoju ekološku akciju započela pozivom na besplatni broj 0800 02 04, ugovorivši uklanjanje auto-olupine iz prirode i preuzimanje na obradu.
Katarina je zajedno s osobom zaduženom za uklanjanje auto-olupine sudjelovala u izvlačenju, pratila je cijeli proces proizvodnje sekundarnog čelika, najkvalitetnije gotove sirovine za željezare, čijim se korištenjem smanjuju emisije stakleničkih plinova. Na primjeru auto-olupine, aktualna Miss ukazala je na puni smisao recikliranja – od predmeta koje više ne koristimo, dobivamo nove proizvode i sirovine za ponovnu uporabu i nove proizvodne procese.

Vrijedne sirovine

– Postoje moderne tehnologije koje omogućavaju pretvaranje otpadnih materijala u vrijedne sirovine i nove resurse, bez negativnih utjecaja na okoliš i zdravlje. Upravo zato je važno da svatko u svom životu pokaže odgovornost i napravi bar mali pomak. Time ćemo pozitivno utjecati na kvalitetu i održivost našeg života na jednom i nama jedinom planetu Zemlji – zaključila je Katarina, koja je sudjelovanjem u akciji čišćenja prirode, zaslužila hashtag #ljepotasasvrhom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba