PROSVJETARI ŠTRAJKAJU, ALI REFORMA OBRAZOVANJA IDE DALJE: U hrvatske škole će do početka drugog polugodišta biti isporučeno više od 90 tisuća tableta za nastavu

Učenici petog i sedmog razreda dobit će tablete koje će moći nositi kući, a bit će veličine udžbenika

Objavljeno: 06.11.2019. zagorjeinternational

Škole u Hrvatskoj do početka drugog polugodišta dobit će više od 91 tisuću tableta, kao tehnološku podršku izvođenju nastave za razrede koji od ove godine frontalno uvode reformu, objavljeno je na službenim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Digitalna transformacija

Isporuka 91.641 tableta, za koje su ukupna sredstva u vrijednosti od 101,2 milijuna kuna s PDV-om odobrena iz Europskog socijalnog fonda, a postupak je proveo Središnji državni ured za javnu nabavu, počinje 16. prosinca.
– Ovo je važan korak u digitalnoj transformaciji škola, koji će bitno doprinijeti dinamici nastave i motivaciji učenika – kazala je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak te dodala kako će svaki učenik u petim i sedmim razredima osnovne škole koji frontalno uvode reformu, dobiti tablet koji će moći nositi kući.

Zaštita od oštećenja

Tableti će imati zaštitni oklop i zaštitu od oštećenja pri padu, mogućnost povezivanja s internetom i veliki prostor za pohranu, a bit će veličine udžbenika. U sljedeće dvije godine nabave će se ponoviti, tako da će svi učenici dobiti tablete kako budu ulazili u reformu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba