Najveći pad nezaposlenih osoba u Hrvatskoj imaju Pregrada i Križevci

“Niz infrastrukturnih projekata te mjere za poticanje poduzetništva utjecale su na pad nezaposlenosti“

Objavljeno: 06.11.2019. zagorjeinternational

Krajem rujna bilo je registrirano 112.376 nezaposlenih osoba u Hrvatskoj, što je 13,9 posto manje od prošlogodišnjeg rujna, prenosi portal Gradonačelnik.hr. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku najveći pad nezaposlenih osoba u rujnu, u odnosu na prošlogodišnji rujan imala je Pregrada, dok je u odnosu na rujan 2016. godine taj pad bio najveći u Križevcima.

Unaprjeđenje poduzetništva

– Niz infrastrukturnih projekata, najvećim dijelom financiranim iz EU fondova, te mjere za poticanje poduzetništva utjecale su na pad nezaposlenosti. Kako bi potaknuli unaprjeđenje poduzetništva i jačanje konkurentnosti poduzetnika na području grada Pregrade, u rujnu 2017. godine prijavili smo projekt uređenja pregradske Poduzetničke zone, sufinanciranom iz EU fondova, čija je ukupna vrijednost dva milijuna kuna.  Inače, ulaganja Grada Pregrade od 2002. godine u Poduzetničku zonu iznose 11,5 milijuna kuna – rekao je gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj za portal Gradonačelnik.hr.

Srednji i mali gradovi

U prvih deset gradova, koji su imali najveći pad nezaposlenosti u rujnu u odnosu na rujan 2016. godine također su svi srednji i mali gradovi, svima je smanjenje iznad 50 posto, a nakon Križevaca slijede Vrbovsko, Rab, Čazma, Prelog, Pregrada, Krapina, Jastrebarsko, Duga Resa i Dugo Selo.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba